Selahattin Demirtaş, Gazete Duvar'da yayınlanan yazısına, "Seçimden sonra AKP diye bir parti kalmayabilir, yüksek olasılıkla kalmayacak da. Fazla iddialı mı geldi? Haklısınız." diye başlıyor ve şu iddiada bulunuyor: "Bunca yolsuzluğa, yoksulluğa ve zulme rağmen halen anketlerde yüzde 30’larda görünen bir parti, ne olacak da seçimden sonra dağılacak? Nasıl olacak da dükkân kapanacak?"

HIRSIZ OLMAYANLAR AKP'Yİ TERK ETTİLER

"AKP artık bir "dava" partisi değildir. "Dava"ya inananlar gemiyi çoktan terk ettiler. Geri kalanlar, herhangi bir dava inancı ya da ideolojisi olmayanlardır." tespiti yapan Demirtaş, yazısına şöyle devam ediyor: "AKP’yi ayakta tutan, o dava sahibi insanlardı. Kadınlar başta olmak üzere 365 gün ev ev, köy köy dolaşıp halkı örgütleyen, halkla ilgilenip sorunlarına çözüm üretmeye çalışan ve "dava"yı anlatan kadrolar yok artık. Çünkü sözünü ettiğim bu kadrolar hırsız değiller. Eski genel başkanlarından bakanlarına, il ve ilçe başkanlarından her kademedeki yöneticilerine ve mahalle örgütlerine kadar, hırsızlığa bulaşmayanlar daha fazla dayanamadılar ve AKP’yi terk ettiler."

AKP BÜYÜK BİR RANT DAĞITIM MERKEZİDİR

Demirtaş, şu anda AKP'nin büyük bir rant dağıtım merkezinden başka şey olmadığını ifade ederek, şunları yazdı: "Devasa ihalelerden küçük bir ilçedeki hastane temizlik ihalesine, milyar dolarlık marinalardan mahalledeki büfeye, torpille işe alımlardan özel ruhsatlı nargile kafelere kadar her yerde, her gün rant dağıtılıyor. Bunun yanında, sosyal yardımlar adı altında en yoksulları kendine bağımlı hale getiriyor. Bakanlarından müsteşarlarına, genel müdürlerinden il müdürlerine, medyadaki "majestelerinin gazetecisi" şaklabanlarından hâkim ve savcılarına, müteahhitlerinden ihracatçılarına, yandaş sendikalarından tarikatlarına, vakıflarından belediyelerine kadar hepsi bu rant çarkının parçasıdır artık. Şüphesiz tek tek istisnalar vardır ama bildiğiniz gibi istisnalar kaideyi bozmaz."

HEPSİ KAÇACAK!

Demirtaş yazısını şöyle bitiriyor: "Emin olun hepsi kaçacak. Geriye saf ve temiz duygularla halen AKP’ye oy vermeyi düşünen küçük bir kitle kalacak. Ama dikkat! Bunlar yurt dışına falan kaçmayacaklar, iktidarın yeni partilerine kaçacaklar. Şanslarını bir de yeni iktidarla deneyecekler. Sonuçta AKP değil, hırsızlar kaybedecek. Bu dediğime şaşırmayın. Hırsızlar kaybedip kaçınca AKP de kapanmış oluyor zaten. Geriye pek fazla da kimse kalmıyor çünkü."

Yazının tamamı için