Organize suç örgütü lideri olarak Türkiye tarafından hakkında kırmızı bülten çıkarılan Sedat Peker’in iddia ve ifşalarından yola çıkarak Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili ve gazeteci Ahmet Şık ile birlikte gazeteciler Bahadır Özgür, Ertuğrul Mavioğlu, Hakkı Özdal ve Timur Soykan tarafından hazırlanan "Duvar" ismiyle kitaplaştırıldı. Türkiye İşçi Partisi araştırma raporu olan ‘‘Duvar’’ bugün kitapçılarda satışa sunulmaya başladı.

"BU KİTAP O TUĞLA ÇEKİLSİN DİYE YAZILDI"

Duvar ismini taşıyan kitap, Mehmet Ağar'ın Uğur Mumcu cinayetiyle ilgili Güldal Mumcu'ya söylediği "Bir tuğla çekersem duvar yıkılır" sözlerine ithafen "Bu kitap o tuğla çekilsin diye yazıldı!" üst başlığını taşıyor. Türkiye İşçi Partisi raporu olarak hazırlandıktan sonra Duvar adıyla İleri Yayınları tarafından basılan Duvar’da yer alan söyleşi, bugüne kadar Sedat Peker’le yapılmış en kapsamlı röportajı içeriyor.

KİTAPTA SEDAT PEKER RÖPORTAJI

Kitap boyunca organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in gündemi sarsan iddiaları sorgulanırken Peker ile yapılan bir röportaja da yer veriliyor. 

"SON 30 YILDA TÜM BÜYÜK SUÇLARDA MEHMET AĞAR'IN MUTLAKA PARMAĞI VARDIR"

İleri Haber'de yer alan habere göre Peker, YouTube yayınları sonrası adı sıkça geçen AKP'li Metin Külünk ile ilişkisine dair soruları yanıtlarken; Mehmet Ağar'a ilişkin iddialarını da yineledi. "Son 30 yılın bu ülkedeki tüm büyük suçlarında Mehmet Ağar’ın mutlaka parmağı vardır" diyen Peker, pek çok soruya verdiği yanıtta açıklamalarının devam edeceğini de belirtiyor. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ilişkisine dair de konuşan Peker, öne sürdüğü suçlara ilişkin Türkiye'de devam eden bir çalışma yapıldığına ilişkin bilgi edindiğini de belirtiyor. 

HALİL FALYALI'YA TÜRKİYE'DEN DESTEK

Uyuşturucu kaçakçılığı iddialarının merkezine oturttuğu Mehmet Ağar'a ilişkin yeni açıklamalar yapacağını belirten Peker, bu ticaretten doğan parayı yönettiğini öne sürdüğü Halil Falyalı'nın da Kıbrıs Türk Devleti içinde yer alan bürokrat ve siyasilerin desteğiyle bu işi yaptığını öne sürüyor. Peker, Falyalı'nın aynı şekilde Türkiye'den de destek aldığını ekliyor.

BİLGİ KAYNAKLARI

Gazetecilerin, aldığı bilgileri nasıl edindiğine dair sorusunu da yanıtlayan Sedat Peker; devlet bürokrasisinden AKP'ye birçok yeri işaret ediyor. 

"SOYLU BENİ HEDEF ALMASAYDI, BEN KENDİSİNİ HEDEF ALMAZDIM"

İddia, ifşa ve itiraflarının merkezinde yer alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya dair sorulara da yanıt veren Peker, "Süleyman Soylu beni hedef almasaydı ben kendisini asla hedef almayacaktım" ifadelerini de kullanarak gerekçelerini sıralandırıyor. 

ERDOĞAN'LA HESAPLAŞMA NEDEN BAŞLAMADI?

"Erdoğan'la hesaplaşma neden başlamadı?" sorusunu da kitabın sonunda yer alan röportajında yanıtlayan Peker, tartışmalara neden olan "Kahraman mı, suçlu mu?" sorusuna da kişisel hikayesinden alıntılarla dahil oluyor.

"GELECEĞİN TÜRKİYESİ'NDE SADAT KONTROLSÜZ BİR GÜÇ OLACAK"

Türkiye'de zaman zaman gündeme gelen kayıt dışı silahlar konusuna YouTube yayınlarında da yer veren ve birtakım iddialarda bulunan Peker, "paramiliter güç" ve "kayıt dışı silahlar" konusunda sıkça tartışılan SADAT'a ilişkin de önemli açıklamalar yaparken "Geleceğin Türkiye’sinde SADAT bence kontrolsüz bir güç olacak" yorumunda bulunuyor.

"PARASI OLAN KURALI KOYAR"

Tüm bu tabloda, siyaset-devlet ilişkisi içinde iş dünyasının nerede durduğuna yönelik son soruya da çarpıcı bir yanıt veren Peker'in, "Murphy altın kuralı vardır, şöyle der “Parası olan kuralı koyar, kuralı koyan ise kalan parayı da alır”. Para iş insanlarında olur. Kuralı da bürokratlar ve siyasiler koyar. Sonucunda para siyaseti ve bürokrasiyi yönetir. Bürokratlar ve siyasiler de bu denklemde kendi hisselerini alırlar. Kenardan dökülen kırıntılar halka ayrılır. O kırıntılardan silah kullanarak, grup kurarak biraz daha fazlasını almaya çalışanlara da mafya denir, yeraltı dünyası denir. Yani bütün hikâye bundan ibarettir" şeklindeki mafya tarifi ve sistem özeti de "Hesaplaşma" iddiasının önemini bir kez daha hatırlatıyor.

''BANA EN ÇOK AK PARTİ İÇİNDEN BİLGİ GELİYOR, BU YAŞANAN OLAYLARLA İLGİLİ GELECEKTE RAPOR ÇIKACAK''

Duvar’daki röportajda ‘‘Şimdi sizin ifşalarınızda MİT var mı? Ya da bir rapor çıkar mı?’’ sorusuNA Sedat Peker, şöyle yanıt veriyor:

‘‘Samimi olarak söylüyorum, keşke birileri destek olsa. Ekonomik sorunu yaşayan ben, ölümle veya cezaeviyle karşı karşıya olan yine ben, ancak hikâyenin arkasında büyük bir güç aranıyor. Her zaman söyledim, bir tripoda bir kameraya yenileceksiniz. Zekaya, tecrübeye saygı duymayı öğreneceksiniz. Sizin dediğiniz gibi olmuş olsaydı gelecek yardımları geri çevirmezdim (bilgi anlamında). Bana en çok bilgi belki inanmayacaksınız ama Ak Parti’nin içinden geliyor. Zaten birçoğu da benim kendi bilgilerim. Bu yaşanan olaylarla ilgili gelecek yıllarda bir rapor tabii ki çıkacaktır, çünkü şu an insanlara morfin vurulmuş gibi. Bir tepki veremiyorlar. Oysa ülkemizde akıl dışı şeyler yaşanıyor’’ dedi.

'PELİKANCILAR HAKKINDA KONUŞMAMI BİRÇOK KİŞİ İSTEDİ''

Metin Külünk dışında parasal destekte bulunduğu siyasetçiler ve bürokratlar olduğunu söyleyen Sedat Peker, kalleşlik yapmadıkları sürece bu kişilerin isimlerini açıklamayacağını belirtti. Peker, Pelikancılar konusunda Serhat Albayrak’ın devreye girdiğini iddia etti:

‘‘Serhat Albayrak’ın bu konuyla ilgili iki ayrı kez mesajını ulaştırdı, Pelikancılar hakkında konuşmamamı birçok kişi istedi. Ancak bunların içinde bence önemli olanı Ak Parti Milletvekili Metin Külünk’tü. Bu konuyla ilgili benimle görüşme yapan gazeteci Fatih Tezcan’dı. Metin Külünk’ün isteği üzerine Almanya’daki bir gruba para yollamıştım. Ayrıca seçim zamanlarında, seçimde kullanılmak üzere paralar verirdim. Ayrıca benden rica ettiği bir akrabasının işi için bugünün 200 bin dolarına tekabül eden bir para verdim. Ayrıca destek olmamı istediği şahıslar olursa, onlara yardımcı olurdum.’’ Ancak bir başka soru da Serhat Albayrak’la iletişime geçen akrabasının ismini açıklamayı reddetti.