4 Eylül 2022 tarihinde Sedat Peker'in Beykoz'daki evine yönelik bir silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırganlardan Ömer Şengel, saldırının ardından Sancaktepe'de, silahıyla birlikte yakalandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Ömer Şengel'in Sedat Peker'in çalışanı olan Yılmaz Günay'ı öldürme amacıyla üç kez ateş ettiği ifade edildi ve Şengel hakkında 'kasten öldürme' ve 'ruhsatsız ateşli silahlarla mermi satın alma' suçlarından cezalandırılması talep edildi.

Şengel, hem şüpheli hem de şikâyetçi olarak iddianamede yer aldı. Ayrıca, iddianamede Ömer Şengel'in ardından ateş eden ev çalışanları Yaşar Sarıhan ve Ogün Şavkin'in ise 'silahla kasten basit yaralamaya teşebbüs' suçundan cezalandırılmaları istendi.

SANIK: BANA YAŞAM HAKKI VERİLMEDİ, PİŞMANIM

Anadolu 20'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava, karar duruşmasıyla sonuçlandı. Sanık Ömer Şengel, mahkemede son sözünü şöyle dile getirdi:

Bana bir yaşam hakkı verilmedi. Kimseyi öldürme niyetim yoktu. İstanbul'a birilerini vurmak için gelmedim. Arabamda kişisel eşyalarım vardı. İstanbul'a geldiğimde İlay adında bir kızla ilgili gerçeği öğrendim. Yılmaz adlı kişiyle konuşmak istedim. Oradaki Türkmen arkadaş, beni aşağıladı ve bu yüzden suç işledim. Pişmanım.

SEDAT PEKER'İN ÇALIŞANLARINA 1 AY 15 GÜN HAPİS

Mahkeme, Ömer Şengel'i 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 10 yıl hapis ve 'ruhsatsız ateşli silahlarla mermi satın alma' suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırdı. Peker'in çalışanları Yaşar Sarıhan ve Ogün Şavkin ise 'silahla kasten basit yaralamaya teşebbüs' suçundan 1 ay 15 gün hapis cezası aldılar. Ayrıca, Yaşar Sarıhan'a 'ruhsatsız ateşli silahlarla mermi satın alma' suçundan 10 ay hapis cezası verildi.