Sedat Peker'in evine yönelik saldırıda yeni detaylar ortaya çıktı.

Halk TV’den gazeteci İsmail Saymaz, Sedat Peker’in yakınlarına ulaşarak ulaştığı bilgileri paylaştı. 

Saymaz, Peker’in"Saldırı olacağını biliyordum, hatta suikastı koordine edecek isimleri de biliyorum" dediğini aktardı.

Saymaz’a göre Peker'in yakın çevresi özetle şunları söyledi:

-Sedat Peker gayet iyi. Olayla ilgili tek yaptığı yorum ise:

-Aptal düşmanlar maalesef insanın zekasını köreltiyor.

-Sedat Peker’in bu konularla ilgili daha önceden bilgisi vardı. Hatta Dubai'ye yollanan kişilere (suikast timi) başka isimlere pasaport çıkarıldı. Kişilerin isimleri başka fakat sahte isimlere gerçek pasaport çıkarıldı.

-Bu kişilerin görevi suikasti yapmak değil suikastle ilgili grupları koordine etmek.

-Sahte isimle çıkarılan pasaportların gerçek sahiplerinin bilgisi de Sedat Peker’de.

-'Türkiye’deki yakınlarının hepsini öldüreceğiz' tarzında ki bu eylemlerin olacığı da Sedat Peker tarafından biliniyordu. Hatta bunu yakın arkadaşlarıyla da paylaştı.

-Türkiye içerisindeki bu organizasyonda yer alan isimler de kendisinde.

- Buradan anlıyoruz ki: hükümeti sarsan bu suç dosyalarını ifşa ederken güvenlikle ilgili de bilgi sahibi. Hesaplarını ona göre yapıyor.

- Sedat Peker, yakınlarına 'Vallahi çok eğleneceğiz. Ama zamanını ben belirleyeceğim' dedi.

Öte yandan gazeteci Erk Acarer, Sedat Peker’e suikast için 5 milyon dolarla ihale açıldığını ancak bazı mafya gruplarının bunu kabul etmediğini belirterek, suikast ihalesinin 25 milyon dolara çıkarıldığını iddia etti. 

Acarer’in Twitter’dan yaptığı açıklama şöyle:

“Sedat Peker'in Beykoz'daki evine silahlı saldırıda görevli Yılmaz Günay'a üç kurşun isabet ediyor. Edindiğim bilgiye göre Peker’e suikasta önce 5 milyon Dolarla ihale veriliyor. Ancak bu başarılı olamıyor. İhalenin önerildiği bazı mafya grupları da bunu kabul etmiyor. Bu nedenle fiyat 25 milyon Dolara çıkarılıyor ve iş ihale usulüne değil açık pazara döndürülüyor. Yani hangi gurup vurursa vursun 25 milyon doları alacak. Dünyada ve uluslararası pazarda uzun yıllardır uygulanmayan bir yöntem bu. Son örneklerinden biri İran tarafından Salman Rüştü’ye karşı organize edilmek istenmişti. Tüm bunlardan Peker’in iktidarda nasıl bir deprem yarattığını ve özellikle son anlattıklarından sonra telaşın boyutlarını gösteriyor.”