Vegazete’den Tunay Aktaş’ın haberine göre, Millet ittifakı seçim güvenliği çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar hakkında gerçekleştirilen ittifak üyesi parti Manisa Yunusemre ilçe başkanları toplantısında CHP’li Yalçın Arcak, Demokrat Partili Semra Sartık, Deva’lı Emrah Ünlü ve Gelecek Partili Fevzi Çelenk yer aldı.

Seçim günü sandık güvenliğine yönelik yapılacakları anlatan CHP Yunusemre  İlçe Başkanı Yalçın Arcak, “Bu seçimde okul sorumlumlusu ve okul bilişim sorumlusu olarak iki görev ayrıldı. İkisinin de ayrı ayrı görevleri var. Okul sorumlusu okuldaki kordinasyonu sağlayacak. Bilişim sorumlusu veri girişini ve avukatlarla iletişimi sağlayacak. Her okuldan sorumlu bir avukat olacak. Yuntdağı bölgesinde 2 gezici avukat olacak. Muradiye bölgesinde ise 3 avukat sabit olacak seçim güvenliğini denetleyecek. Olaylara hemen müdahale edecekler. Avukatlarımız İstanbul ikinci seçimden dolayı çok tecrübeliler.

TUTANAK VERİLERİ UYGULAMAYA ANLIK GİRİLECEK

İnternetin yavaşlatılma ihtimaline karşı bütün görevlilerin telefonunda VPN bulunacak. Avukatların ve sorumluların powerbank taşıması zorunlu. Genel merkezin uygulamasına okul bilişim sorumlusu tarafından ıslak imzalı sandık tutanaklarının verileri girilecek. Bu veri hem  genel merkez tarafından hem bizim tarafımızdan görülebilecek. Seçim koordinasyon merkezi kurulacak. Burada da bir jeneratör bulunduracağız, elektrik kesintisi ihtimaline karşı” dedi.

Toplantıda ayrıca, 600 sandık müşahidinin görevlendirilmesi ve eğitimleri konusu da görüşüldü.