CHP'de Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için düğümün bugün çözülmesi bekleniyor.  Hatay'ın mevcut Beldiye Başkanı Lütfü Savaş'ın, CHP'nin adaylarının tanıtıldığı videoda ve dün gerçekleşen tanıtım toplantısında bulunmaması dikkat çekmişti. 

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay için değişiklik mesajı verirken, CHP Genel Merkezi'nde dikkat çeken bir görüşme gerçekleşti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

Saat 10.40'ta başlayan ve 1 saate yakın süren görüşmede, Lütfü Savaş'ın önüne son yapılan anketin sonucunun konulduğu öğrenildi.

Görüşmede, adaylığının değişmesi için Lütfü Savaş'ı "kırmadan ikna etmenin yollarının arandığı" iddia edildi.

Özgür Özel'den Hatay ve Lütfü Savaş açıklaması: "Hatay'ın sesini duymazsak..." Özgür Özel'den Hatay ve Lütfü Savaş açıklaması: "Hatay'ın sesini duymazsak..."

ÖZGÜR ÖZEL'İN AÇIKLAMALARI YENİ BİR MESAJ VERDİ

Öte yandan Özgür Özel, bugün NOW TV'de yaptığı açıklamada, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın adaylığında değişiklik olacağı sinyalini verdi.

Özel, şunları söyledi:

"Biz Hatay'da yaşananları çok dikkatli analiz ediyoruz. Hatay'da 5 anket yaptık. Son ana kadar en doğru adayı belirlemek için anketi yaptık. Cumartesi günü gece anket yaptık. Birazdan Lütfü Savaş'la da konuşacağım, elimizdeki anketi Lütfü Beyle de paylaşacağım. Anket şunu gösteriyor; Lütfü Bey'in onayıyla birlikte bir alternatif geliştirdiğimiz durumda seçimi alacağımızı gösteriyor. Bu şekilde davranmaz, Hatay'ın sesini duymazsak biraz sıkıntıya girdiğimiz gösteriyor."

"Hatay İttifakı'na ihtiyaç var" diyen Özel, "Hatay İttifakı kurulmazsa Cumhur İttifakı'nın adayı şans yakalayacak. Biz Hatay İttifakı'nı kurmak için üzerimize düşen sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Bunun için 36 saatimiz var önümüzde" ifadelerini kullandı.