Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Hatay’da düzenlenen Millet Buluşması’nda depremzedelerle bir araya geldi. Buluşmada konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, şunları söyledi:

"HATAY'IN AYAĞA KALMASI İÇİN SAYIN GENEL BAŞKAN’IMIZIN 13. CUMHURBAŞKANI OLARAK PAZAR AKŞAMI O NİŞANI ALMASI LAZIM"

"Sayın Cumhurbaşkanım; Hatay, kırk asırlık Türk yurdu. 13 medeniyete, 27 kültüre ev sahipliği yapmış ve son 100 yılda 20 yıl bağımsızlık mücadelesi vermiş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün engin dehasıyla, diplomatik gücüyle ve bilfiil Hatay'a desteğiyle Hatay, 20 yıl sonra tekrardan bağımsızlık ve daha sonra yeni bir devlet kurma, ondan sonra 10 ay 20 gün yaşayıp ve kendi felsefesiyle, kendi inancıyla, kendi iradesiyle kurmuş olduğu devleti feshedip Türkiye Cumhuriyet'in şehri olmayı istemiş ve anavatana katılmıştır. Biz biliyoruz ki bu felsefenin altında, kurtuluş mücadelesi verirken, Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulurken ve Cumhuriyet Halk Partisi kurulurken bütün gençliğinden beri almış olduğu felsefeyi, Anadolu insanını tanıma gücü ve Türkiye Cumhuriyeti kurduktan sonra Cumhuriyet Halk Partisi kurarken altı öz felsefeyle yola çıkmış olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük iki özelliği, vatanseverliği ve milli ruhla tüm Türkiye'ye sahip çıkmasıydı. Bu iki felsefe dışında Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Bedenimin babası Ali Rıza Efendi' demiştir, 'Ruhumun babası Namık Kemal' demiştir, 'Fikirlerimin babası Ziya Gökalp' demiştir. Bir tanesi Trakyalı bir, tanesi Diyarbakırlı. Kurtuluş mücadelesini verirken, kuruluş mücadelesini verirken her rengi, bu vatan evlatlarının her rengini Türkiye Cumhuriyeti bayrağı altında bir araya toplamıştır. Hatay, gerçekten de 12 yıldır bu kurtuluş felsefesiyle mücadele edip, 12 yıldır da 500 bin civarı misafirle Hatay'da onları misafir etmekteyiz. Bu felsefeyle biz bugünlere gelirken üç ay önce bir büyük deprem yaşadık ve bu deprem süresince Sayın Genel Başkan’ımız ve Cumhurbaşkanı’mız beş defadır Hatay'a geldi, derdimizle dertlendi ve Hatay'ın ayağa kalması için de elinden gelen mücadeleyi yapıyor. Şimdi bu mücadeleyi yaparken tabii ki biz, ilk seçimde Sayın Genel Başkan’ımızı burun farkıyla birinci çıkardık ama Hatay'ın gerçekten de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün felsefesiyle hem Hatay'ın hem Türkiye'nin tekrardan birlik, beraberlik ve bütünlük içinde ayağa kalması lazım. Bunun için de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ruhu lazım. Onun kuruluş felsefeleri lazım ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin o altı ilkesinin Türkiye'de hüküm sürmesi lazım. Bunun içinde Sayın Genel Başkan’ımızın 13. Cumhurbaşkanı olarak pazar akşamı o nişanı alması lazım. Hataylıların en büyük şekilde, öncekinden daha fazla fark atarak Sayın 13. Cumhurbaşkanı’mıza destek vermesi lazım.

"BÜ ÜLKEYİ BİR VE BÜTÜN YAPACAK LİDER KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN PEŞİNDEYİZ. HEP BİRLİKTE BU PAZAR ZAFERİMİZİ KUTLAYACAĞIZ"

Şimdi Türkiye'de son günlerde gerçekten de kavram kargaşası yaşıyoruz; vatanseverlik, milliyetçilik, Atatürkçülük adına. Günü gelince, saati gelince, dakikası gelince bu kavramı kullanıp geçiyorlar ama kalıcı bir eser, kalıcı bir nefes bırakmıyorlar. Bizim 12 yıldan beri sınırlarımız delik deşik oldu. Sınırlardan geçen her sığınmacıya Türk pasaportu, Türk kimliği vererek bizim seçimlerimizde oy kullandırıyorlar. Bu insanların hiç birisi Türkçe bilmiyor, hiç birisi kültürümüzü bilmiyor, hiç birisi tarihimizi bilmiyor ama Türk statüsüyle oy kullanıyorlar. Bunun vatanseverlikle bir ilgisi olabilir mi? Ama son 21 yılda Türkiye'yi yönetenler var, zaman zaman milliyetçiliğe sığınıyorlar. Son zamanlarda milliyetçilik adına oy alan arkadaşlarımız da her türlü milliyetçiliği ayak altına alanların yanına tıpış tıpış gidip milliyetçilik kavramını birlikte doldurmaya çalışıyorlar. Bir de milli bayramlarda bile Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün adını ağzına alamayanların Atatürk adına siyaset yapıp, seçimler yaklaştıkça Atatürk adına onların yanına sığınanlar var. Bu seçim, gerçek vatanseverlerin, gerçek milliyetçilerin, gerçek Atatürkçülerin, gerçek inanların seçimi olacak. Biz; inananların, Atatürk felsefesinin ve bu ülkeyi bir ve bütün yapacak liderin peşindeyiz. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun peşindeyiz. Hep birlikte bu pazar zaferimizi kutlayacağız."