DÜNYA

Sanık sandalyesindeki horoz! Magda adlı horoz günde 200 kez kere ötünce, komşuları mahkemeye koştu

Almanya'da bir çift, komşularının "Magda" adlı horozunu günde 200'den fazla kez öttüğü için mahkemeye verdi. Friedrich-Wilhelm K. ve eşi Jutta, horozun mahalleden taşınmasını istiyor.

Abone Ol

Almanya'nın batısındaki Bad Salzuflen kasabasında yaşayan 76 yaşındaki Friedrich-Wilhelm K. ve eşi Jutta, günde 200 kez öterek komşularına işkence eden 'Magda' isimli horoza dava açtı.

Daily Mail'deki habere göre; sabah 8'den itibaren ötmeye başlayıp gün boyunca susmayan horozdan rahatsızlıklarını ifade eden yaşlı çift, horozun mahalleden gönderilmesini talep etti.

Yerel bir televizyona konuşan Friedrich-Wilhel, "Geceleri kapalı tutulduğu için sabah 8'e kadar sessiz ama 8'den itibaren başlayıp gün boyunca 100 -200 kez ötüyor. Bu dayanılmaz. İşkence gibi bir şey" dedi.

Çiftin avukatı Torsten Gieseke "Horoz sessiz bir mahalleye ait değildir" derken, 2 yıl önce bir mahallelinin dayanılmaz horoz sesi nedeniyle taşınmak zorunda kaldığını ifade etti.

Magda'nın sahibi 50 yaşındaki Michael D. ise, "Tavukların horoza ihtiyacı var, o olmasa birbirlerini yolarlardı" diyerek tavuklarının bir düzen içerisinde durmasını sağlamak için horozu bulundurmak zorunda olduğunu söyledi.