Yüzde 38 düzeyinde artış beklentisi olan sanayi üretim endeksi mayıs ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 40,7'lik artış gösterdi. Sanayi üretiminde ise aylık artıl oranı yüzde 1,3 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) mayıs ayına ilişkin açıkladığı üretim endeksi sonuçlarına göre, Sanayi üretim endeksi, mayısta aylık bazda yüzde 1,3, yıllık bazda yüzde 40,7 arttı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, mayısta madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksinin geçen yılın aynı ayına göre yüzde 33,4, imalat sanayi sektörü endeksinin yüzde 42,8 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksinin ise yüzde 20,9 arttığı görüldü.

YILLIK BAZDA ARTIŞ

Arındırılmamış sanayi üretim endeksinde de yıllık bazda yüzde 39,5 artış oldu.

SANAYİ ÜRETİMİNDE AYLIK VERİLER

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi, mayısta nisan ayına kıyasla yüzde 1,3 arttı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 8,4, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,1 artarken, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 0,7 düşüş gösterdi.