Atakum Belediyesi, Samsun Rotary Kulübü iş birliğinde, Atakum Kent Meydanı adı verilen alana 100. Yıl Anıtı yapma kararı aldı. 

ANIT PARKIN YAPIMI KENTİ İKİYE BÖLDÜ

Cumhuriyetin 100 yılının 100 farklı biçimde ifade edileceği, Milli mücadelenin başlangıcından günümüze dek yaşanan süreçlerin, farklı görsel ve rölyeflerle ifade edileceği 100 beton bloktan oluşan anıt, kenti ikiye böldü. 

Bir grup, anıt parkın yapımıyla, Atakum’un tek büyük meydanı etkinlikler için kullanım dışı bırakıldığını ve olası bir depremde toplanma alanı olarak kullanılabilecek önemli bir meydanın feda edileceğini, bir grup da parkın yapılması gerektiğini savundu. 

100. Yıl Anıt Parkının yapımına bu tartışmalar gölgesinde başlandı. AK Partili Samsun Büyükşehir Belediyesi de, CHP'li Atakum Belediyesi tarafından yapılan anıt park inşaatını, izin alınmadan yapılmaya başlandığını belirterek durdurdu. 

atakum-anitpark-durdurma-karari

Parkta her iki belediyenin zabıtaları nöbet tutmaya başladı.

CHP'Lİ BAŞKAN TEPKİ GÖSTERDİ

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, durdurma kararına tepki gösterdi. Alanın 6-7 yıl önce park olarak düzenlendiğini söyleyen Deveci, eksikler olduğunu ve onları tamamlamak için mücadele ettiklerini belirterek şunları kaydetti:

"Burayı yaşamdan uzak kuru bir meydan olmaktan kurtarmaya çalışıyoruz. Etrafını ağaçlandıracağız. Burayı çocukların tarihlerini okuyabilecekleri, sivil toplum örgütlerinin dayanışmasıyla yapıyoruz. Bir proje gerçekleştiriyoruz. Bu ikirciklik niye bu ikilem niye? Kendisinin deniz kafede yaptığı nedir? Kıyı kenar çizgisi üzerine inşaat yapıyor. 3 kere mahkeme durdurdu. Mahkemenin kararına rağmen yapıyor. Burada hukuka aykırı bir şey yok. Burayı yaşanabilir hale getirmeye çalışıyoruz. Cumhuriyetin 100. yılında 100 tane anıt dikeceğiz. Cumhuriyet tarihini buradan öğrenciler geçerken öğrenecekler.”

“SEN NİYE YAPTIN BU BİNAYI?”

Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl yapılan ve mahkeme tarafından iptal edilen Keşif Kampüsü binasını gösteren Deveci, “İnsanlar, çocuklar gelsinler. Burası kuru meydan. Altı ayda bir konser yapacağız burası dolacak, onun dışında taş yığını. Adı da park. Sen niye yaptın burayı? Neye dayanak hangi yetkiyle yaptın?” dedi.