Adana Büyükşehir Belediyesi'nde bugün öğle saatlerinde gerçekleşen silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Zeydan Karaların Özel Kalem Müdür Vekili Samet Güdük'ün ameliyatı devam ederken, sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

CHP Adana İl Başkanlığı Güdük'ün sağlık durumuna ilişkin asılsız haberlere tepki gösterirken, Büyükşehir Belediyesi de Adana Valiliği'nin olaya ilişkin açıklamasında, silahlı saldırının nedenini alacak verecek meselesi olarak göstermesine tepki gösterdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Özel Kalem Müdür Vekili Samet Güdük’e silahlı saldırı gerçekleştiren şahsın, Adana Büyükşehir Belediyesi personeli olduğu yoksulluğunu anlattığı, geçinmek için çalışmak zorunda olduğunu ilettiği, ailevi sıkıntılarını paylaştığı ve Başkan Zeydan Karalar tarafından işe alınan bir kişi olduğu vurgulandı. 

"Saldırıya uğrayan Özel Kalem Müdür Vekilimiz Samet Güdük’e, milyonlarca liralık borç verecek mali gücünün bulunması mümkün görünmediği gibi, Samet Güdük’ün de insanlarla sorunlu şekilde mali iletişime geçecek bir kişilikte olmadığı" vurgulanırken, ilişkileri iyi, kişisel husumeti bulunmayan, temiz kalpli bir insan olduğu, onu tanıyan herkes tarafından bilindiği ifade edildi.

ALACAK VERECEK MESELESİ İFADESİNE TEPKİ

Büyükşehir Belediyesi'nin açıklamasında, "Olayın, saldırganın ifadesinde iddia ettiği gibi para meselesi nedeniyle gerçekleştirilmiş olma ihtimalinin sadece bir olasılık olarak ortada dururken, saldırganın ifadesinin, bazı iletişim kanallarında tek gerçek gibi yer alması son derece üzücü. Güvenlik güçlerimizin tahkikatı sonucu gerçekler ortaya çıkacaktır." denildi.

Öte yandan CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu'na ulaşan Dokuz8haber editörleri, Güdük'ün ameliyatının devam ettiğini ve durumunun ciddiyetini koruduğu bilgisine ulaştı. 

GÜNCELLEME - 17:34

Adana Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Samet Güdük, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatın kaybetti.