Kastamonu, Bartın, Zonguldak, Sinop, Karabük ve Düzce’de günlerdir etkisini sürdüren şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen selle mücadele sürüyor. Düzce ve Kastamonu’da selde kaybolan 2 kişiyi arama çalışmaları devam ederken önceki gece Sakarya’nın Kocaali ilçesi de sele teslim oldu. Derenin taştığı ilçede ev ve iş yerleri sular altında kaldı. Düzce’de sel bölgesinde çalışma yapan operatör Okan Bayrak, kepçenin devrilmesiyle sulara kapılıp kaybolmuştu.

KAYIP YURTTAŞIN EŞYALARI BULUNDU

Kastamonu’ya Küre ilçesine bağlı İkizciler köyünden babası İhsan Bakırcı’yı hacca yolcu etmek için gelen orman işçisi Recep Bakırcı (22), Uzunöz Deresi’nin taşmasıyla gözlerden kayboldu. Bakırcı’yı arama çalışmalarının 3’üncü günü olan dün ekipler gencin kıyafetleri ve ayakkabısını derede buldu. T

BARTIN'DA 2 SEYYAR KÖPRÜ YAPILDI

Bartın merkeze 3 günde metrekareye 306,1 kilogram yağmur düştü. Yağış sonrası kent merkezinden 3 bölgeden geçen ırmak seviyesi 8 m yükseldi. 1053 taşkının yaşandığı kentte, 7 köye elektrik verilemedi. Milli Savunma Bakanlığı da Bartın’da yıkılan köprülerin yerine 2 seyyar köprünün gönderildiğini duyurdu.

SOYLU: TABLO AĞIRLAŞIYOR

Düzce’de incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Tüm illerle yaptığımız değerlendirmelerimiz çerçevesinde, gerek alt yapı, gerek tarım hasarları, yol, köprü, su gibi şehirlerimiz ile köylerimizin arasında olan alt yapılarımızın hasarı açısından gün geçtikçe tablo ağırlaşmaktadır” dedi. Kayıp 2 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü belirten Soylu, “2 bin 830 kişi tahliye edildi. 47 milyon 150 bin lira destek ve yardım ödeneği çıkartıldı. 112’ye 3 bin 33 ihbar geldi” diye konuştu.

Düzce Samandere ve Derdin köyleri arasındaki 1.5 metrelik yol, selde yıkıldı. Köyde inşaat halindeki termal otelin bir bloğu da yıkıldı. Yükselen sel sularının, 2’nci ve 3’üncü blokları da tehdit ettiği öğrenildi. Termal otelin, 3 ay sonra hizmete başlayacağı öğrenildi.

KURBANLIKLAR SELE KAPILDI

Sakarya’nın Kocaali ilçesinde önceki akşam sağanak yağış etkili oldu. Demiraçma Deresi’nin taşması sonucu mahalleyi su bastı. Demiraçma, Alandere ve Açmabaşı mahallelerinde yollar, tarım arazileri, bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Alandere Mahallesi’nde besicilik yapan Erdal Sarıhan isimli vatandaşında 7 kurbanlık hayvanı sele kapıldı. Sele kapılan bazı kurbanlıklarda yaralanmalar oldu.