Sağlık Bakanlığı, sağlık turizmi için başlattığı Sağlık Turizmi Yetki Belgesi uygulamasında ilk belgeyi Menzil Cemaati'ne bağlı Emsey Hospital'e verdi.

Türkiye'deki ilk Sağlık Turizmi Yetki Belgesi, Menzil Cemaati'nin hastanesi Emsey Hospital'e verdi.

İLK YETKİ BELGESİ MENZİL CEMAATİNE

Bir süredir Sağlık Bakanlığı içindeki örgütlülüğü kamuoyu tarafından bilinen Menzil Cemaati'ne bağlı Emsey Hospital, önümüzdeki yıllarda devletin kritik gelir kalemlerinden biri olarak tanımladığı sağlık turizmi için yetki belgesini alan ilk hastane oldu. Sağlık Bakanlığı iştiraki olan ve geçen yıl kurulan Uluslararası Sağlık Hizmetleri A. Ş.’nin (USHAŞ) açıkladığı Sağlık Turizmi Yetki Belgesi Almaya Hak Kazanan Özel Sağlık Tesisleri listesinde Hemsey Hospital, ST-0001 koduyla ilk sırada yer aldı.

BAKAN KOCA VE HAKAN SANCAK'IN HASTANESİ DE LİSTEDE

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, listede Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol Üniversitesi’nin Sağlık Eğitim Uygulama Merkezi ve AKP'li Ethem Sancak'ın kardeşi Haydar Sancak'ın ortağı olduğu Medical Park Hastanesi de yer aldı. Ayrıca, Sağlık Turizmi Yetki Belgesi Almaya Hak Kazanan Özel Sağlık Tesisleri listesinde de 698 hastane yer aldı.