Evrensel'in haberine göre; SES Eş Genel Başkanı Hüsnü Yıldırım, yapılan açıklamada, mahkeme kararları ile tespit edilmiş haksız uygulamalara rağmen il müdürüne herhangi bir müdahalenin olmamasını düşündürücü bulduklarını belirtti.

Yıldırım, "Sosyal hizmet emekçilerine reva görülen, tehdit, mobbing ve sürgün politikalarını benimseyen liyakatsız il müdürünün, bunca hukuksuzluğa rağmen o koltukta oturmasını kabul etmiyoruz. Üyelerimize yapılan bu kötü muamele ve tutumların yasal süreçlerinin takipçisi olmaya devam edeceğiz." ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

"SENDİKALI ARKADAŞLARIMIZA BASKI VE MOBBİNG DEVAM EDİYOR"

Açıklamada, il müdürüne yönelik suç duyurularının yapıldığı ve bu suçlamalara rağmen idari soruşturma açılmadığına dikkat çekilerek, "Mahkeme kararları gösteriyor ki, Ali Ekber Yurt sendikalı arkadaşlarımızı haklarını aramaları gerekçeleriyle cezalandırmaya, hiçbir hizmet önceliği ve hakkaniyet gözetmeden üyelerimize baskı ve mobbing uygulamaya devam etmektedir." denildi.

YÜRÜTMENİN DURDURULMASI DAVASI AÇILDI

SES, sürgün amacıyla yapılan görevlendirmelere itiraz ederek, yürütmenin durdurulması davası açtıklarını ve hukuksuzlukları gündeme taşıdıklarını belirtti. Yargı kararlarına rağmen sürgün edilen sosyal hizmet çalışanlarının mağduriyetine vurgu yapan SES, haksız uygulamalara karşı mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.

Hüsnü Yıldırım'ın ardından konuşan KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, "Artık mücadeleyi büyütme zamanıdır. Hukuksuzluğu yaratanlara da sürgünlere son verin!" çağrısında bulundu.

KONU MECLİS'E TAŞINACAK

HEDEP Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ise AKP'nin yeni sistem kurma çabasının, hukuku ve emeği yok etmeyi amaçladığını söyledi. Tunceli'deki gelişmelerin HEDEP'in de sorunu olduğunu ifade eden Koçyiğit, konuyu meclise taşıyacaklarını belirtti.