MA'da yer alan habere göre, Okulların yarıyıl tatiline girmesinin ardından sağlık çalışanları, çocuklarını bırakacak yer kalmadığı için çalıştıkları hastanelere götürmek zorunda kalıyor. Kağıthane’de bulunan İstanbul Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde bir sağlık çalışanının, çocuğunu bırakacak yeri olmadığı için hastanenin protez laboratuvarına götürdüğü görüldü.

Konuya ilişkin ulaştığımız Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şişli Şubesi Denetleme Kurulu üyesi Abuzer Aslan, okulların yarıyıl tatiline girmesinin ardından sağlık emekçilerinin zor durumda kaldığını belirterek, “Yarıyıl tatilinde sağlık emekçisi arkadaşlarımız, çocuklarını bırakacak kimse olmayınca iş yerine getirmek zorunda kalıyor. Protez Laboratuvarı ise pek uygun olmamasına rağmen başka çaresi kalmayınca getirmek zorunda kalmış” ifadelerini kullandı.

 TALEPLER

Aslan, sağlık kurumlarında kreş taleplerinin karşılanmasını isteyerek, “Geçici süreli bütün sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin taleplerini karşılayacak sayıda, ilimizdeki sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine yönelik ücretsiz hizmet veren kreş ve anaokullarının açık bırakılması, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin yoğunluklu olarak hizmet vermesi ve arttırılmış mesai nedeniyle çocuklarına yönelik eğitim desteğinin verilmesini talep ediyoruz” dedi.