Safranbolu Esentepe Mahallesi’nde esnaflık yapan Murat Çabuk, yaklaşık 3 ay önce sokakta gördüğü yiyecek verdiği köpeğin akşam saatlerinde kendisine yiyecek getirdiğini söyledi. Köpeğin yaptıklarını görüntüleyen ve sosyal medyada paylaşan Çabuk, “Vefalı” ismini verdikleri köpeğin fenomen haline geldiğini belirtti. Vefalı’nın araçların peşinde koştuğunu, ancak kimseye zarar vermediğini ve mahallenin maskotu olduğunu kaydeden Çabuk, şunları söyledi:

"YAKLAŞIK 3 AYDAN BERİ HER AKŞAM YEMEK GETİRİYOR"

"Biz buna yaklaşık 3 ay kadar önce hasbelkader bir yemek verdik bu ondan sonra ara ara bize yemek getirmeye başladı. Enteresandır ki biz ona bir iki kere centilmenlik yaptık yaklaşık 3 aydan beri her akşam bir akşam boş geçmeksizin her akşam muhakkak yemek getirir buraya bırakır. Mahalle sakinleri de çok sever kendisini hiçbir çocuğa hiçbir insana saldırdığını kimse söyleyemez, saldırmaz gayet centilmen bir köpek. Arabalarla oynamayı sever. İnsanlarda artık bunu seviyorlar bu artık fenomen oldu, insanlar geçerken dururlar araçları ile severler yoluna devam ederler.  

"MERHAMET GÖSTERMEK LAZIM"

Sosis getiriyor, sandviç getiriyor. Enteresandır ki sandviçi bir gün kutu içinde muhtemelen bu zincir marketlerden bir tanesi attı. Kutu içinde 3 tane sandviçin bir tanesini aldı ikisini bana bıraktı. Tavuk parçaları getiriyor, kemik getiriyor ekmek getiriyor her akşam. Kendisine götür dediğimde kendisi götürüyor zaten, ben yemeyeceğim diyorum kendisi alıp götürüyor zaten. Bunlar zaten Allah’ın sevdiği dilsiz kulları biz öyle değerlendiriyoruz, o yüzden merhamet göstermek lazım. Çünkü onlar zararsız biz onlara zarar vermediğimiz sürece onlar bize zarar vermeyecektir zaten.”

"HAYVAN DOSTLARIMIZIN KIYMETİNİ BİLMELİYİZ"

Her akşam esnaf komşusu Murat Çabuk’a yiyecekler getirdiğini belirten ve aynı mahallede esnaflık yapan Hakan Ergül ise, "Sokak hayvanlarımızı korumamız gerekiyor öncelikle özellikle bu soğuk havalarda, onlara en büyük desteği vermemiz gerektiği dönemdeyiz” dedi.

"BİR BAKTIM HAMBURGER GETİRMİŞ"

Safranbolu Esentepe Mahallesi sakinlerinden emekli asker Abdülkadir Savaş da gördüğü manzara karşısında şaşkın kaldığı belirterek şunları söyledi:

"Bir gün geldim baktım ağzında kemikle geldi. Daha önceden birkaç sefer daha gelmiş. Daha sonra bir baktım hamburgerle geldi. Daha sonra kuru ekmek devamlı paylaşıyor, getiriyor orada geziniyor kendini gösteriyor ondan sonra Murat seviyor manav arkadaşımız, daha sonra gidiyor. Hayvan sevgisi bir başkadır. Hayvanları sevmemiz korumamız lazım, bilhassa sokak hayvanlarını elimizden geldiği kadar yiyecek verelim."