GÜNDEM

SADAT'tan Kılıçdaroğlu'na 1 milyon TL'lik tazminat davası

Uluslararası savunma danışmanlık SADAT şirketi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 1 milyon liralık tazminat davası açtığını duyurdu.

Abone Ol

Açıklamasında Kılıçdaroğlu'nun 13 Mayıs'ta şirketin İstanbul Beylikdüzü'ndeki merkezine yaptığı ziyarete atıfta bulunan SADAT, "Beraberinde 70'e yakın milletvekili ve 150'ye yakın partilisiyle şirket merkezimize gelerek şirketimizin kapılarını zorlamıştır. Sözde görüşme isteğinin karşılık bulmaması sonucunda şirketimizin saygınlığını ve itibarını hedef alan haksız ithamlarda bulunmuş, bu saldırısı tüm basın-yayın organlarında yayınlanarak kamuoyunda şirketimiz hakkında olumsuz algının oluşmasına sebep olmuştur" ifadesini kullandı.

Açıklamada, "Kemal Kılıçdaroğlu, şirketimize yönelik haksız ithamlarına, saldırılarına yaptığı her basın açıklamasında, grup toplantılarında, mitinglerde dozajını artırarak devam etmiştir. Daha önce de belirttiğimiz üzere SADAT, savunma danışmanlığı alanında çalışmalarını sürdüren bir sermaye şirketi olup Türk siyasetinin bir aktörü değildir" ifadelerine yer verildi.

"TERÖRİST YETİŞTİREN KURUM"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, içeri alınmayınca SADAT önünde açıklama yapmış ve, "Önünde bulunduğumuz SADAT paramiliter bir kuruluştur. Burası terörist yetiştiren bir kurumdur" diye konuşmuştu. Seçim güvenliğinin önemli olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Seçimi gölgeleyecek, seçimin güvenliği sarsacak herhangi bir şey olursa sorumlusu burasıdır ve saraydır" ifadelerini kullanmıştı.