Sabah-ATV tarafından tehdit edildiğini açıklayan CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun açıklamasından iki gün sonra Sabah gazetesi Whatsapp yazışmalarını yayınladı. Erdoğdu konuya ilişkin açıklama yaptı.

Sabah gazetesi, Erhan Öztürk'ün imzasıyla yayınladığı "CHP'li Aykut Erdoğdu CHP'li belediyeleri haraca bağlamış! Yazışmaları ortaya çıktı" başlıklı haberinde, kendisine şantaj yapıldığını ve tehdit edildiğini açıklayan CHP'li Erdoğdu'nun, Şişli Belediyesi eski Başkanı Hayri İnönü'ye yazdığı WhatsApp mesajlarını yayınladı. Haberde, sadece Aykut Erdoğdu'nun yazdıklarının paylaşıldığı görüldü. Sabah gazetesi, haberini, "Erdoğdu'nun yanıtlaması beklenen 5 soru" başlığıyla bitirdi ve Erdoğdu'ya sorular yöneltti.

"SUÇ ÖRGÜTÜNE YOL AÇILMASIN"

Twitter'dan konuyla ilgili açıklama yapan CHP'li Erdoğdu, "Bankalar tarafından takibe düşmem aileme karşı beni çok zor durumda bırakabilirdi… Sabah’ın haber yaptığı Whatsapp mesajları söz verip sözünü tutmayan veya tutamayan Belediye Başkanı ile olan yazışmalarımdır…" ifadelerini kullandı. Telefon kayıtlarının izlendiği ve dinlendiği için dava açacağını ifade eden Aykut Erdoğdu, "Bu suç örgütü yaptıklarının yanına kar kalacağını düşünmesin… Suç örgütüne yol açılmasın…" dedi. https://twitter.com/aykuterdogdu/status/1390201660044152834

HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, ATV ve Sabah grubundan muhabirlerin arkadaşlarını arayarak kendisine şantaj yaptıklarını söylemişti. Erdoğdu, dinlendiğini, takip ve tehdit edildiğini belirterek; Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Bu yazdıklarımın doğrudan ilk muhatabı Erdoğan'dır. Diğer siyasi yöneticiler cürümleri kadar üzerlerine alınsınlar. Siz milyonlarca insanı mağdur eden ve vicdanın kırıntısı bile olmayan bu canavar düzenin kurucusunuz… Siz bu suç örgütünün bir numarasısınız…" sözleriyle seslenmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da, CHP'li Aykut Erdoğdu'nun attığı tweetler sonrasında Cumhurbaşkanına hakaretten soruşturma başlattığını açıklamıştı.