Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Meclis’te ilk ortak grup toplantısını gerçekleştirdi.

Gelecek Partisi milletvekillerinin Saadet Partisi’ne (SP) geçmesiyle kurulan SAADET Meclis Grubu, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya katılan SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Toplantıda ilk olarak konuşan Karamollaoğlu, iktidarın hayatı pahalılaştırmayı, emeği ucuzlatıp emekliyi yardıma muhtaç bırakmayı başardığını belirterek, “Ev sahiplerine yüzde 25 sınır koyan iktidar bu sınırı keşke enflasyon ve vergiler için de koyabilseydi. Büyük ekonomi, müthiş büyüme, tek haneli enflasyon, sıfıra yakın faiz cümleleri kurarak seçmene yönelik tokatçılık icraatı kabarık birileri ile ortaklıktan kaçınmak elzemdir. Milletin emeğini değersizleştiren, emekçinin umudunu azaltan siyaset tokatçısının kim olduğunu açıkça söylemeye gerek yoktur” ifadelerini kullandı. 

'DÜNYA BARIŞI İÇİN TEHDİT'

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a seslenen Karamollaoğlu, “İki ülkenin NATO üyeliğine Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı mı Büyük Ortadoğu Projesi Eşbaşkanı olarak mı ‘evet’ demek zorunda kaldınız? Biz inanıyoruz ki bu dönemde ‘Büyük Ortadoğu Projesi’ hem ülkemiz hem de dünya barışı için en büyük tehdittir. İçinde bulunduğumuz dönemde bu gerçeği unutmamak mecburiyetindeyiz” diye belirtti.

İSVEÇ TEPKİSİ 

Karamollaoğlu'nun ardından konuşan Davutoğlu ise, İsveç’in NATO üyeliğine dair sürece değinerek, “Bir hafta önce Sayın Erdoğan, İsveç'e şöyle hitap etti: ‘Boşuna uğraşma İsveç, sen benim mukaddes kitabım Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına izin verdikçe NATO'ya giremezsin.’ Aynı günlerde Bahçeli, 'İsveç'le ilişkilerimizi keselim' diyordu. Bunlar böyle işte. Bir hafta içinde tutum değiştirdiler. Ne tutum koydunuz İsveç'e? Sebebi çok açık. Biden ile bir görüşme yapabilmek için taviz verdiler. Bundan sonra Sayın Erdoğan'ın ilk hedefi Washington'a bir saatliğine de olsa gidebilmektir.”

'HÜDA PAR ZEMBİLLE Mİ İNDİ?'

Erdoğan'ın daha önce kendileri hakkında sarf ettiği “Onlar, siyasi tarihimizin en büyük tokatçılığına imza atarak CHP'den 39 milletvekili kopardılar" sözlerine yanıt veren Davutoğlu, şunları belirtti: “Sayın Erdoğan bu tabirleri nereden buluyor bilemiyorum. Onlara hakaret, bize nezaket yakışır. HÜDA PAR, Yeniden Refah Partisi Meclis’e zembille mi indi? Onlar da AK Parti’yi mi tokatladı? O zaman sen de tokatlanansın. Reza Zarrab kimi tokatladı? Bu saatten sonra Hazineyi tokatlayan olursa karşısında 20 cesur yürek olacak. İki ay önce bizi Amerika'nın ajansları olarak nitelendirenler şimdi neredeler? Siyasi iktidarın sonu gelirken, biz daha yeni başlıyoruz.”