Rüyada zebani görmek, sıkıntılı bir döneme gireceğinizi haber verir. Rüyada cehennemde olduğunu ve kendisine zebanilerin işkence ettiklerini görmek, o kimsenin bazı günahlar işlediğine ve bundan ötürü vakit geçirmeden tövbe ve istiğfar etmesi gerektiği anlamına gelir. Zebani, sıkıntı ve işlerin yolunda gitmeyeceği demektir. Rüyada cehennem bekçisi olarak tabir edilen zebaniyi görmek korku ve endişe içinde bir gün geçireceğinize, sıkılmaya ve kederlenmeye işaret eder.

Rüyada zebani tarafından çekilip sürüklendiğini görmek, zalimler ile ortaklığa, kâfirlerin yolunda gitmeye, müşriklerin ve istihza edenlerin ahlâkları ile ahlâklanmaya delildir. Cehennem zebanisinin kendisini alnından tutarak ateşe attığını gören zillet ve hakarete düşer. Bu tür rüyalar (zebani şeytan, 3 harfli cin) gören Allah'a sığınıp tövbe etmesi gerekiyor.

Rüyada Zebani ile Konuşmak; Bir kimsenin rüyasında zebaninin kendisinden kaçtığını veya kendisine yüzüyle veya hareketiyle kızgın bir şekilde baktığını görse, o kimsenin cehenneme girmeye sebep olan ameller yapmasına delâlet eder. Rüyada zebani ile konuştuğunu görmek sıkıntı çekmeye rivayet edilir.

Rüyada Zebaniden Kaçmak; kurtuluşa ermeye rivayet edilir. Bir kimsenin rüyasında zebanî görmesi; o kimsenin endişeli ve sıkıntılı günlere girmek üzere bulunduğuna işaret eder. Rüyada zebaniden kaçmak ise sıkıntılı ve endişeli durumların bitmesine, kişinin huzurlu bir hayata kavuşacağına yorumlanır.

ZEBANİ NE DEMEK?

Zebani ne demek ve ne anlama gelir soruları, edebiyatı sevenler, öğrenciler, öğretmenler daha önce duymadığı kelimeleri araştırmayı sevenler tarafından sık sık merak edilmektedir. Bilindiği gibi, Türkçede her kelimenin mutlaka bir anlamı vardır. Peki, Zebani ne demek, ne anlama gelir? Zebani kelimesinin kökeni nedir ve kaç farklı anlamda kullanılır? TDK'ya göre, Zebani kelimesi anlamı, cümle içinde kullanım örnekleri ve diğer detaylar haberimizde yer alıyor.