Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde, ilk sarsıntıda saniyeler içinde enkaza dönüşen Adıyaman’daki İsias Otel’de 'Şampiyon Melekler Takımı' olarak anılan Türk Maarif Kolejinin 28 öğrencisi can verdi. İsias Otel davası geçtiğimiz hafta başladı.  Acılı ailelerin duruşmadaki sözleri de yürek dağladı.

Mağdur ailelere de dünyaca ünlü isimler destek verdi. Robbie Williams, sosyal medyadan paylaştığı videoda, "Bir sorum var; İsias Otel neden çöktü? Adalet istiyoruz. Çocuklarımız için, Şampiyon Meleklerimiz için adalet istiyoruz" dedi.

Tamer Hassan da paylaştığı videoda, "İsias otel neden çöktü, çocuklar için adalet istiyoruz" ifadelerini kullandı. Video paylaşanlar arasında ünlü oyunca John Hannah da yer aldı. Hannah, şunları dile getirdi:

"İsias oteldeki mağdur ailelerin yanındayım, adalete ve yanıta ihtiyaçları var"

DAVA ERTELENDİ

İsias Otel'e ilişkin çarşamba günü görülmeye başlanan davada ara karar açıklanmıştı. Tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi, mahkeme 26 Nisan'a ertelendi. İsias’ta yakınlarını kaybeden aileler, adalet ve hak mücadelesini birlikte vermek için Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’ni kurmuşlardı.