Rize'de Müftü Mahallesinde yer alan AVM'de, yılbaşı nedeniyle süsleme yapıldı. AVM'nin cam yüzeyine hediye paketi şeklinde ışıklandırma konuldu. Sosyal medyadahaç işaretine benzetilen süsleme, eleştiri ve tartışmalara neden oldu. 

AVM yönetimi, ışıklandırmayı geçici olarak durdurarak, süslemede düzenlemeye gitti. Yönetim tarafından, AVM'nin önce cephesine yeniden bir kurdele ile şerit çektirilip, ikinci bir fiyonk eklettirdi.

'HAÇ İŞARETİNDEN ÇIKMIŞ DURUMDA'


AVM'nin süslemedeki değişiklikleri fark eden vatandaşlardan İsmail Kanber şunları ifade etti:

"Ben yabancı ülkelerin adetlerini ülkemizde böyle yaşatılmasına tamamen karşıyım. Bayram varsa, bizim dini bayramlarımız var. Onları kutlayalım. Bizim bu özentilerden vazgeçmemiz lazım. Yapılıyorsa da bunun neyi simgelediğini yöneticinin düşünmesi lazım. Sonuçlarını önceden öngörmek lazım. Baştan hiç yapılmaması lazımdı, değiştirmişler. Bunun burada olması bana cazip gelmiyor, alışverişimi de tetiklemiyor ama saygı duyuyorum. En azından ilk işareti sosyal medyada görmüştüm, gerçekten haç işaretini andırıyordu. Şu an en azından haç işaretinden çıkmış durumda"


AVM AÇIKLAMA YAPMIŞTI


AVM yönetimi de açıklamada bulunmuş, ışıklandırmanın tamamlanmadığı belirtilmişti. Açıklamada şunlar kaydedilmişti.

"Kurdele ve fiyonk figürleriyle tasarlanan ışıklandırma projesi, henüz tamamlanmış değildir. Şu anda paylaşılan görsellerin, gerçeği yansıtmayan ve bir karalama kampanyasının parçası olarak tamamen kasıtlı bir şekilde farklı açılardan oynanarak sunulduğunu üzülerek görmekteyiz denilmişti."