Haber: İlyas GÜR

14 Mayıs 2023tarihinde yapılacak olan milletvekili seçimlerinden Memleket Partisinden 1.sıra adayı olan Umut Hamit Birben’e Kocaeli’nde yaşayan Hemşinli ve Rizelilerin büyük destek verdiği öğrenildi. 

Memleket Partisi Kocaeli Milletvekili Adayı Umut Hamit Birben Kimdir? Kaç Yaşında?

Türkiye, 14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlendi. Siyaset arenası her geçen gün hareketleniyor. Geçtiğimiz Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olan ve kısa bir süre sonra CHP’den ayrılarak Memleket Partisi’ni kuran Muharrem İnce’nin genel başkanlığını yaptığı Memleket Partisi’nde, Kocaeli Milletvekili adayları belli oldu. Memleket Partisi milletvekili adayları listesini tamamlarken, vatandaşlar da kendilerini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil edecek milletvekillerini tanımak istiyor. Kocaeli’de sürpriz isimlerin yer aldığı listenin merak edilen isimlerinden birisi Umut Hamit Birben oldu. Kocaelili vatandaşlar arama motorlarında Memleket Partisi Kocaeli Milletvekili adayı Umut Hamit Birben’in hayatını merak etti ve araştırmaya başladı. İşte Memleket Partisi Kocaeli Milletvekili adayı Umut Hamit Birben’in hayatı…

Umut Hamit Birben kimdir?

1992-1995 yıllarında Trabzon Yomra Fen Lisesini bitirmiştir. 1995-2000 yıllarında Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmuştur.  2001-2003 yıllarında Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde Yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Üniversite yıllarında Yapı Kulübü ve Mühendislik Kulübü çalışmalarına katılmıştır. Üniversite eğitiminin ardından Marin İletişim – Ericsson - Proje Mühendisliği yapmış, Aria-Aycell (Türk Telekom) altyapısının kurulmasında çalışmıştır. Çelik Yapı A.Ş.'de İş Geliştirme Müdürü olarak görev yapmış, firmanın yeni projeleri alması için çalışmalarda bulunmuştur.  Halen Alben İnşaat'ta Kurucu Ortak olarak asansör sistemleri tasarımı ve ihracatı yapmaktadır. Hamit Birben, spor ve satrançla ilgilenmektedir.

#Seçim2023 Yerel Medya Koordinasyonu