Resim malzemeleri gündeme geldiği zaman karşımıza geniş kapsamlı bir ürün yelpazesi çıkmaktadır. Boyalar en çok talep edilen resim malzemelerinden birisidir. Boya, bir resim oluşturmak için bir yüzeye, genellikle bir tuval veya duvara uygulanan bir malzemedir. Boya ayrıca kağıda, tahtaya veya başka bir malzemeye de uygulanabilir.

Resim malzemeleri gündeme geldiği zaman boya fırçaları da sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Boya fırçaları duvarları ve diğer yüzeyleri boyamak için kullanılır. Bir sapa tutturulmuş doğal veya sentetik kıllardan yapılırlar. Kıllar hayvan kılı veya plastik liflerden yapılır. Sanatçı, fırça veya rulo ile boyayı ne kadar kalın uyguladığına göre ne kadar boya uygulanacağını kontrol edebilir.

Rulo, boyayı tutabilmesi için bir tarafında yivler bulunan uzun bir tüptür. Silindir, sanatçının veya dekoratörün geniş alanları minimum çabayla hızlı bir şekilde kaplamasını sağlar. Bir duvarı veya tavanı boyarken, genellikle rulo kullanmamak en iyisidir. Çünkü düzgün bir yüzey vermezler ve iyi bir kaplama için köşelere yeterince girmezler. https://www.hobi24.com/resim-malzemeleri internet sayfasında bu ürünleri inceleme fırsatına sahip olabilirsiniz.