Erzurum’da her seçimde AKP’ye oy veren ve “Reisi yedirmeyiz” diyen köyden bu seçimde iktidar partisine tek oy çıkmadı. Erzurum’da bulunan Cennetpınarı köyü, bu seçimlerde AKP’yi boykot ederek sandığa gitmedi. Köyde sadece muhtar için üç oy kullanıldı.

T24 yazarı Candan Yıldız, Erzurum’un Cennetpınarı köyünü yazdı. 2012 tarihli Büyükşehir yasası ile mahalleye dönüştürülen köy, her seçimde AKP’ye oy verirken bu seçimde boykot kararı alıp sandığa gitmedi.

Yıldız, 47 oyu olan köyün AKP’li büyükşehir belediyesinin derdini dinlememesinden şikayetçi olduğunu ifade ederek, Cennetpınarı köylülerinin, en az 10 yıldır köyün içme suyu sorununun çözülmesini beklediğini söyledi.

BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA…

Yıldız yazının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Zira kışın içme suyu sorunu olmayan köy, yazın nüfusun artmasıyla susuzluk sorunu çekiyor. Köylüler, su kaynakları zengin yan köylerden şebeke ile köye içme suyu getirilmesini talep ediyor. Çalmadık kapı bırakmamışlar. İlçe belediyesi ile büyükşehirle hatta Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmenle’de görüşmüşler.

31 Mart seçim öncesi “Çözeceğiz” vaadi bardağı taşıran son damla olmuş. Cennetpınarı Bilim ve Kültür Derneği’nin öncülüğünde köylüler nüfusunun azlığı nedeniyle siyasi güçlerinin zayıf olduğunu düşünerek seçimleri “boykot” etme kararını tartışmaya başlıyorlar. Seçim günü geldiğinde hiç fire vermeden sandığa gitmiyorlar.

Köyden üç oy çıkıyor o da sandık kurulu görevlilerinin oyları. Bir de muhtara üç oy çıkıyor. Silahların kullanıldığını düşünürsek köylüler akıllı davranıyor ve “boykot” kararını bozacak bir rekabete girmemek için mevcut muhtar dışında başka bir muhtar adayı da çıkarmıyor.”