Gaziemir ilçesinde Oğuz Erge, üşümesin diye taksisine aldığı Delil Aysal tarafından katledildi. Cinayeti gerçekleştikten sonra da Erge'yi gasbeden katilin "Ya kimseye güvenmeyeceksin" sözleri araç kamerasına yansıdı. Türkiye'nin kanını donduran cinayette Aysal'ın akıl sağlığı kontrol edildi. 

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesince hazırlanan raporda, zanlının ceza sorumluluğunu etkileyecek düzeyde bir akıl hastalığı ya da zayıflığının saptanmadığı belirtildi.

Katledilen taksici Oğuz Erge'nin yürek burkan paylaşımı ortaya çıktı Katledilen taksici Oğuz Erge'nin yürek burkan paylaşımı ortaya çıktı

Ağırlaştırılmış müebbet hapsi talep edilen Aysal hakkında şunlar söylendi:

“Şahsın ceza sorumluluğunu etkileyecek düzeyde bir akıl hastalığı ya da zayıflığının saptanamadığı, suç tarihinde şahsın işlediği iddia edilen fiillerin hukuki anlam ve sonuçlarını anlayabildiği ve bu fiillerle ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneğinin tam olduğu, dolayısıyla işlediği iddia edilen suçlara yönelik ceza sorumluluğunun tam olduğu görülmüştür.”

‘KIZINI ARAYIP ‘BABAN KAN KAYBINDAN ÖLECEK AMBULANSI ARA’ DEMİŞ

Erge’nin komşularından Aslan Kocalar katilin taksici Erge’nin kızını aradığını anlatmış şunları söylemişti:

“İyi bir arkadaş, iyi bir komşumuzdu. Kimseye zararı olmayan kendi halinde biriydi. Vuran kişi telefonu alıyor ve kızını arıyor. En son aradığı kişi kızıymış. Demiş ki ‘Senin baban kan kaybından ölecek. Ambulansı ara.’ Sonra arabada ne varsa alıp, yüzüne bir kez vurup, ‘herkese güvenme’ diyor. Annesi, kardeşler burada oturuyor. Beraber yaşıyorlar.”