Prof. Dr. Şükrü Ersoy, İstanbul'ın deprem dışında bir de deprem sonrası oluşabilecek bir tsunami felaketi ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, bu bölgede bir deprem olduğunda 15-30 dakika içinde insanlara tsunami dalgası ulaşabileceğini belirterek tehlikenin çok ciddi olduğunu söyledi. Prof. Dr. Şükrü Ersoy, tarihte yaşanmış olarak İstanbul çevresindeki fay hatlarının bir yıl içinde iki kez 7 büyüklüğünde deprem yarabilecek gerginlikte olduğunu söyledi. Ersoy, fay hattı kırıldığında kaç parçadan kırılacağını bilemediklerini ve kırıldığında da en az 40 km kırılma olsa da 7,2 büyüklüğünde deprem yaratacağını söyledi. 

İstanbul'un kıyılarının yakınlarında bulunan çukurlar, ki Kumburgaz Çukuru'nda kırılma bekleniyor, depremden sonra denizaltı heyelanına sahne olacağını ve bunun da tsunami yaratacağını söyleyen Ersoy, en çok tehlikenin Doğu Marmara kıyılarında yani Tuzla ve çevresinde olacağını söyledi. Ersoy denizaltı heyelanının tarihte de bu bölgede yaşandığını ve yine yaşanabileceğinin altını çizdi.