Prof. Dr. Naci Görür, TELE1 ekranlarında yaptığı açıklamada, Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın kuzey kolunda, Silivri ile Yeşilköy arasında 7.2 – 7.5 büyüklüğünde bir deprem beklendiğini belirtti.


Küçük depremlerin Marmara Bölgesi'nin gerilim altında olduğunu işaret edebileceğini ifade eden Görür, büyük depremin Marmara Denizi'nin içerisinde, Kuzey Anadolu Fayı'nın kuzey kolunda beklenildiğini vurguladı.
Görür, İstanbul için minimum 7.2, maksimum 7.5 büyüklüğünde bir deprem beklendiğini, özellikle Adalar Fayı ile Kumburgaz Fayı'nın kırılması ile bu boyuta ulaşılacağını düşündüklerini açıkladı.


Tekirdağ Fayı'nın daha önce kırıldığı ve bu fayın deprem oluşturmayacağı tahmin ediliyor. Silivri açıkları ile Yeşilköy açıkları arasındaki Kumburgaz Fay Kolu ve Adalar'ın güneyinde bulunan fay kolunda kilitlenme olduğu ve bu fayların kırılmasıyla 7.2 ile 7.5 arasında depremler üretileceği belirtildi.
Bu açıklamalar, İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde yaşayan vatandaşlar için önemli bir uyarı niteliğinde olup, olası bir depreme karşı hazırlıklı olmanın önemini bir kez daha gündeme getiriyor.