Portekizli gençlerden Türkiye de dahil 32 ülkeye AİHM'de iklim krizi davası.

euronews’te yer alan habere göre, Portekiz'de 6 genç, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 32 ülke aleyhine iklim değişikliğinde oynadıkları olumsuz rolden dolayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) dava açtı. 

6 Portekizli genç ülkeleri, iklim değişikliği konusunda "yeterli adım atmamakla" ve Paris Anlaşması'nın küresel ısınmayı 1.5 derece ile sınırlama hedefine ulaşmak için sera gazı emisyonlarını "yeterince azaltmamakla" suçluyor.

Gençler ülkeleri iklim değişikliği konusunda "yeterli adım atmamakla" ve Paris Anlaşması'nın küresel ısınmayı 1.5 derece ile sınırlama hedefine ulaşmak için sera gazı emisyonlarını "yeterince azaltmamakla" suçluyor.

Portekiz'de 2017'den bu yana her yıl meydana gelen orman yangınlarının küresel ısınmanın doğrudan bir sonucu olduğunu savunan yaşları 11 ile 24 arasında değişen altı davacı, yaşam hakkı, mahremiyet, aile hayatı ve ayrımcılığa uğramama gibi temel insan haklarının, hükümetlerin iklim değişikliğiyle mücadele konusundaki "isteksizliği" nedeniyle ihlal edildiğini iddia ediyor.