Derleme: Dokuz8Haber

Polis intihar girişimi haberi bu sefer İstanbul Beyoğlu'ndan geldi. Geçtiğimiz günlerde polis memuru Enes Sayhan’ın İstanbul’da Vatan Emniyet'te intiharı kamuoyundaki etkisini koruyorken İstanbul’da Beyoğlu kaymakamlık nöbetçi polisi Enver Göktekin intihar girişiminde bulundu. 

Emniyet-Sen son iki günde 4 polisin intihar ettiğini açıklarken, CHP'li Murat Bakan, polislerin ciddi mobbinge uğradığını belirtti. Emniyet-Sen’den Sezer ise insanlık suçu işlendiğine dikkat çekti.

Polisin Sesi Platformu son bir yılda intihar eden polislerin öykülerini paylaştı. İşte o isimler...

CENAZEME İÇİŞLERİ BAKANI GELMESİN, DEDİ

Resim

31 Ocak 2021'de 22 yaşındaki polis memuru Halil Akkaya yaşamına son verdi. Akkaya intiharından önce "Biz de insanız ve insanca çalışmak istiyoruz. Bize 12-24 bile çok görüldü. Ben intihar edince cenazeme ne E.Ç. (Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürü) gelsin ne İstanbul Emniyet Müdürü gelsin ne İçişleri Bakanı gelsin. Hepsinin vebali boynunadır." yazılı not bıraktı.

HIRSIZLIKLA SUÇLANDI, İNTİHAR ETTİ

Resim

İzmir’in Çeşme ilçesinde, bir komiser yardımcısının güneş gözlüğünün çalındığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada, şüpheliler arasında bulunan 21 yıllık polis memuru 46 yaşındaki İsmail Zeybek, ifadesinin alınması ve evinde arama yapılamasının yükünü taşıyamayarak intihar etti. Komiser Yardımcısının gözlüğünü karakolun mutfağında unuttuğu ortaya çıktı.

24 YAŞINDAKİ KADIN POLİS MEMURU İNTİHAR ETTİ

Resim

7 Haziran 2021'de  Trabzon’da görevli 24 yaşındaki polismemuru Semanur Süer; “Ben mesleğime aşıktım, küçük düşürdüler, tükendim. Ruhumu erittiler, Allah’ım sen yardım et.” yazılı not bırakarak intihar etti.  Alınan bilgiye göre, mesaiden sonra evine dönen Süer'in, pazar günü nöbete gelmemesi üzerine kendisine ulaşamayan mesai arkadaşları, Trabzon’un Akçaabat ilçesinde ikamet eden babası Hacı Osman Süer’e bilgi verdi. Baba Hacı Osman Süer ile polisler çilingir yardımıyla girdikleri evde genç kadının cansız bedeni ile karşılaştı.

CUMHURBAŞKANLIĞINDA KORUMAYDI

Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı’nda görevli polis memuru Mehmet Ali Bulut amirlerini suçlayan bir mektup bırakarak 16 Mart 2021'de intihar etti. İddiaya göre, çalışma günü göreve gitmeyince ve telefonu kapalı olunca, gece görevinden çıkan üç iş arkadaşı Bulut’a bakmak için evine gitti, çilingir ile kapıyı açtırarak eve girdiklerinde Bulut’un cansız bedenini buldular. Bulut, kareli kağıt üzerine mavi tükenmez kalemle yazdığı şu notu bıraktı:

“Personelini aşağılamak, tehdit etmek, meslekten etmek, küçük düşürmek, yalancı konumuna koymak en iyi yaptığınız iş olsa gerek. Her insanın bir gururu vardır ve ben o lafları kaldıramadım. Evet C.B. ve A.Ö. bina tesis ve kapılar size ait. Keşke yukarıda yazdıklarım yerine biraz da personele iyi davranıp hal hatır sormayı onları anlamayı deneseydiniz. Cenazeme Mustafa YAVUZKANAT Komiserim hariç hiçbir rütbelinin gelmesini istemiyorum. M. Ali BULUT”

VALİ KORUMASIYDI

Özel Harekât Polisi Alparslan Soylu 'Mobbing' Yüzünden İntihar Etti - Haber  Oku

Şırnak'ta Vali koruması olarak görev yapan özel harekat polisi Alpaslan Soylu, 9 Haziran 2022'DE kaldığı evde beylik tabancası ile kendini vurdu. Yaralı halde bulunan Soylu'nun bir el bombasının pimini de çekerek masaya bırakması nedeniyle sağlık müdahalesi gecikirken, bombanın etkisiz hale getirilmesi sonrası yaralı polis memuru hemen hastaneye kaldırıldı. İki gün yaşam mücadelesi veren Soylu, tüm müdahalelere rağmen vefat etti.

ARKADAŞINDAN İKİ AY SONA İNTİHAR ETTİ

berna.1453 (@1453_zb) / Twitter

Şırnak'ta vali koruması olarak görev yaparken yaşamına son veren özel harekat polisi Alpaslan Soylu'nun arkadaşı özel harekat polisi Murat Sucu 31 Temmuz 2022'de intihar etti. Sucu'nun, Soylu'nun intiharıyla ilgili verdiği ifade sebebiyle mobbing'e maruz kaldığı ve Manavgat Koruma Şube'ye sürgün edildiği iddia ediliyor.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BİNASINDA İNTİHAR ETTİ

Polis memuru Enes Sayhan, Vatan Emniyet önünde intihar etti: "Artık pes  ediyorum" | A3 Haber

Polis memuru Enes Seyhan 6 Ekim'de İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan'daki binasında intihar etti. Ölümünden önce "Ben Enes Sayhan artık pes ediyorum. Ölümüm hiçbir şeyi değiştirmeyecek ben de biliyorum ama onurumun şerefimin kendi müdürlerim komiserlerim tarafından artık ayaklar altına alınmasını kaldıramıyorum. Bana kendi teşkilatım yaşarken defalarca ölümü yaşattı." yazılı not bıraktı.

GENÇ KADIN "BEN ŞEREFLİ BİR TÜRK POLİSİYİM" DİYE İNTİHAR ETTİ

Şerefli bir Türk kadın polisi Nagihan Ekiz neden intihar etti? – Gerçek  Gazete

26 Eylül 2021'de Mersin'de AKP Mezitli ilçe binasında rahatsızlanan arkadaşının yerine görev yapan polis memuru Nagihan Ekiz, iddiaya göre AKP İlçe Başkanı, yardımcısı ve sekreterinin hakaretlerine uğramasının ardından intihar etti. Emekli başkomiser babası Adil Ekiz, kızının AKP Mezitli İlçe Başkanı, yardımcısı ve sekreterinin hakaretlerine uğradığı için "Ben ay yıldızlı üniforma taşıyan şerefli bir Türk polisiyim" diyerek intihar ettiğini ileri sürdü.