ANKARA (AA) – Petrol Ofisi, iştiraki Petrolig Games’in geliştirdiği "Tatbikat" isimli deprem bilinçlendirme uygulaması ile olası depremlere karşı hazırlıklı olmanın yollarını öğretmeyi amaçlıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Petrol Ofisi, depremin yaralarını sarmak ve felaketlerin önüne geçmek için kurumların alacağı önlemlere ek olarak kişilerin de deprem farkındalığının artması ve olası depremlerde alabileceği önlemleri bilmesinin önemine dikkati çekti.

Bu amaçla, Petrol Ofisi’nin oyun teknolojileri şirketi Petrolig Games’in, İstanbul Teknik Üniversitesi Afet Yönetimi Enstitüsü öğretim üyeleri ve pedagogların katkılarıyla geliştirdiği ‘Tatbikat’ isimli eğitici deprem bilinçlendirme uygulaması, olası bir depremde güvende kalabilmek için yapılması gerekenleri interaktif bir şekilde öğretiyor.

Her yaşa hitap eden eğitici oyun formatındaki uygulama, depreme hazırlık, deprem anı ve deprem sonrası olmak üzere 3 aşamadan oluşuyor. Her aşamada deprem konusunda bilinç kazandırmayı amaçlayan farklı görevleri yerine getirerek oyun tamamlanıyor. Uygulama App Store ve Google Play üzerinden ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Petrol Ofisi Grup Üst Yöneticisi Mehmet Abbasoğlu, Petrol Ofisi olarak sorumluluklarının farkında olduklarını belirterek, "Tüm grup şirketlerimiz ve iştiraklerimizle kalıcı, fayda sağlayan ve uzun vadeli çözümler için çalışıyoruz. Bu çerçevede, grubumuzun oyun teknolojileri şirketi Petrolig Games’in tamamen sosyal sorumluluk bilinci ve gönüllülük esasıyla depremin peşi sıra hayata geçirdiği Tatbikat da bu adımlardan biri. Petrol Ofisi Grubu olarak tüm kılcallarımızla afete yönelik bilinçlendirme çalışmalarımıza devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Petrolig Games Genel Müdürü Burçin Cafer ise olası depremlerin sebep olacağı hasarların önüne geçebilecek uzun vadeli ve kalıcı çözümler üreten projelere imza atmak istediklerinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"Bizler de hem Petrol Ofisi Grubu’nun bir parçası hem de bir oyun teknolojileri şirketi olarak bu konuda neler yapabileceğimiz üzerine düşünmeye başladık ve Tatbikat’ı ortaya çıkardık. Proje, tamamen arkadaşlarımızın gönüllü katılımıyla ve sosyal sorumluluk duygusuyla çok kısa bir sürede hayata geçirildi. Uygulamamızdaki bilgilerin uygunluğu ve geçerliliği konusunda danışman pedagoglar ile İTÜ Afet Yönetimi Enstitüsü’ndeki kıymetli öğretim üyelerine danıştık. Umuyoruz ki ülkece bir daha böylesine büyük bir felaketle karşılaşmayız. Depremlerde hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, aileleri ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dileriz."