Haber: Fırat Bulut

Yeşil Sol Parti’nin Iğdır Mitingi’nde konuşan HDP Eş Genel Başkanı ve Yeşil Sol Parti Van Milletvekili Adayı Pervin Buldan iktidarı eleştirerek 14 Mayıs’ta AKP ve MHP’yi siyasi tarihten sileceklerini söyledi.

photo1683643646

Yeşil Sol Parti Iğdır’da Belediye Meydanında miting gerçekleştirdi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı alana sabahın erken saatlerinden itibaren gelen partililer alanı doldurdu.

Mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan 14 Mayıs seçimlerine ilişkin önemli mesajlar verdi.

Konuşmasına Iğdır halkına teşekkür etmekle başlayan Buldan “ Burası benim ilk göz ağrımdır. Iğdır halkı benim için vazgeçilmezdir. Iğdır halkına bir vefa borcum var. Vekil olsam da olmasam da, başkan olsam da olmasam da sizleri asla yalnız bırakmayacağıma dair sözüm var. “ diye konuştu.

Yeşil Sol Parti’nin hikayesinde ortak yaşam , barış , özgürlük ve kadınların onurlu mücadelesi olduğunu söyleyen Buldan AKP ve MHP’ye yönelik eleştirilerde bulundu. Buldan şunları söyledi “ Onların hikayelerinde açlık var, yoksunluk var, hırsızlık var. Onların hikayesinde sefalet var, nefret var, kin var ve öfke var. Ve onların hikayesinde cezaevleri var, siyasetçilerin cezaevine tıkılması var. Onların hikayesinde belediyelerimize kayyum atamak var.Onların hikayesinde sadece kendi yandaşları var, beşli çeteleri var, AKP’liler var , MHP’liler var. Eğer onlar gibi düşünmüyorsan, onlardan yana tavır almıyorsan, onlara oy vermiyorsan, o zaman sana hiçbir şey tanımıyorlar. Sana nefes almayo bile yasaklıyorlar. Sana yaşam hakkı tanımıyorlar. Her türlü zulmü, hukuksuzluğu,haksızlığı, şiddeti, engellemeyi sana reva görüyorlar. Ama 14 Mayıs’ta artık onları göndereceğiz ve siyasi tarihten sileceğiz. “

Ekonomik krize değinen Pervin Buldan herkesin perişan olduğunu ifade ederek iktidara şu sözlerle yüklendi : “ Ekonomik kriz herkesi perişan etti. Bugün Iğdır halkının yaşadığı sefaleti, yoksulluğu, onlar sarayın penceresinden göremezler. Çünkü onlar kasalarını doldurmakla meşguller. Onlar yandaşlarını zengin etmekle meşguller. Onlar çetelerine ihale dağıtmakla meşguller. Evet bugün seçim meydanlarında yalanları, hakaretleri, parmak sallamaları ardı ardına geliyor. Birgün gaz diyorlar ertesi gün benzin diyorlar. En sonunda petrol dediler ve bütün bunların gaz olup uçtuğunu görmüyorlar. Ve onlar da 14 Mayıs tarihinde gaz olup uçacaklar.

photo1683643798 (1)

Ülkenin kaynaklarının Erdoğan’a , saraya ve yandaşlara gittiğini söyleyen Pervin Buldan. 14 Mayıs’ta Iğdır’da  AKP’yi tabela partisi yapacaklarını söyledi . Buldan şöyle konuştu: “ Onlar  kendi saraylarında zenginliklerini korumaya devam ediyorlar. Bu ülkenin esas kaynağı Ankara’daki , Beştepe’deki Erdoğan’ın sarayıdır. Bunu herkes böyle bilsin.Bu kaynaklar sadece Erdoğan’a aktarılıyor. Erdoğan’ım yandaşlarına aktarılıyor. Iğdır halkına , Iğdır’ın esnafına, çiftçisine, üreticisine, gencine , işsizine aktarılmıyor. Onlar için varsa yoksa kendileri, kendi koltukları kendim iktidarlarıdır. Ama Iğdır halkı kararını vermiş belli; 14 Mayıs tarihinde Iğdır’da AKP’yi tabela partisine getirecekler. Ve onların hikayesi bitti , onların filmi bitti. Filmin sonuna geldik, sadece çalışacağımız 4 günümüz var. Dört günün sonunda yani beşinci gün, Pazar günü oylarımızı kullanacağız…

Kendisini peygamber zanneden bir Erdoğan var. Bütün bunlara dur demenin zamanı elbette ki 14 Mayıs tarihidir. 14 Mayıs tarihinde onları geldikleri yere göndereceğiz. Gelirken Erdoğan parmağındaki yüzüğü göstererek ‘ tek  servetim parmağımdaki yüzük ‘ demişti. Ancak şimdi yüzüklerin efendisi oldular. Zenginliklerin efendisi oldular. Tek yüzükle geldiği yere onları göndermenin zamanı geldi.”

Seçmenlere seslenen Buldan Iğdır’daki hedeflerini ve cumhurbaşkanlığı seçimine dair tutumlarını da açıklayarak “ Zaman faşizme kaybettirme zamanıdır ve zaman birlik ve beraberlik içinde olma günüdür. Eğer bunu yaparsak, bunu başarırsak biz Iğdır'da iki sıfır olarak yaparız. Bir kez daha söylüyorum Iğdır'da da demokrasi 2, faşizm sıfır olacaktır. Oy kullanacağınız gün, sandığa gideceğiniz gün elinize pusulayı alın ve hiçbir partiyi görmeyin. Yeşil Sol’un altına mührünüzü öyle bir vurun ki 50+1 ‘i Recep Tayyip Erdoğan rüyasında bile görmesin. Şimdi bir oy Yeşil Sol’a bir oy Kılıçdaroğlu’na diyoruz. Çünkü artık faşizmin gitmesini istiyoruz, baskıların durmasını istiyoruz. Bu ülkeye artık huzurun , barışın , refahın, sevginin, adaletin gelmesini istiyoruz. “ diye konuştu.

#Seçim2023 Yerel Medya Koordinasyonu