Haber: Cevahir Topaloğlu 

31 Mart Yerel Seçimleri öncesi Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) aday adaylığı başvuru süreci 21 Kasım’da başlamıştı. Partinin Merkez Yönetim Kurulu’nda alınan kararlar doğrultusunda aday adayları 21 Kasım-28 Kasım arasında adaylık başvurusu yapabilecekti. Partinin aldığı karara göre ise başvuru süresi 5 Aralık’a kadar uzatılmıştı. Başvuru süreci dün saat 17.00 itibarıyla sona erdi.

rize pazar chp

Rize’nin Pazar ilçesinde kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerden Pazar eski Belediye Başkan Yardımcısı Enver Ergenç ‘te 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisinden Pazar Belediye Meclis Üyeliği için aday adaylığı başvurusunda bulundu.


Pazar belediye meclis üyeliği için aday adayı olan Ergenç, başvuru dosyasını dün İlçe Başkanı Ömer Hocaoğlu’na teslim etti.

Enver Ergenç Kimdir?

1952 yılında Rize’nin Pazar ilçesine bağlı Merdivenli (Melyat) Köyünde doğdu. İlkokulu köyünde, Ortaokulu Çayeli’nde, Liseyi ise pazarda tamamladı. İlk yüksek öğrenimini Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde tamamlayan Ergenç, Vatani görevini 1984 - 1985 yıllarında Erzincan- Kemah Askerlik Şube Başkanı olarak yaptı.

Memuriyet hayatına; 1992 yılında Pazar Belediyesinde Başkan Yardımcısı olarak girip 25 yılın sonunda 2017 yılında emekli oldu.

Siyasi hayatına 1970 yılında başlayıp, 1980 yılına kadar İstanbul’da CHP Gençlik Kolunda devam etti. Sırasıyla 1985-1987 de SHP Pazar Gençlik Komisyonu Başkanlığı, 1987-1990 SHP Pazar İlçe Sekreteri, 1990-1992 SHP Pazar İlçe Başkanı olarak memuriyete geçtiği yıla kadar devam etti.  Bu arada tekrar öğrenim hayatıma eden Ergenç, Anadolu Üniversitesi Hukuk Bölümü Adalet programı, Uluslararası İlişkiler Bölümü ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümlerinden mezun oldu. Halen Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümü 3.Sınıf öğrencisi olan Enver Ergenç, evli ve 2 çocuk babasıdır.