Patnos L Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan Adem Taşdeniz isimli tutuklu, şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi.

Yaklaşık 5 yıldır Patnos L Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan tutuklu Adem Taşdeniz (35), sabah saatlerinde şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi. 2018 yılında bir kavgada yaralama olayı sonucu tutuklanan ve 8 yıl hapis cezası alan Taşdeniz, bir süre Erciş A Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulduktan sonra Patnos L Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.
Sabah saatlerinde aileyi arayan cezaevi yönetimi Adem Taşdeniz'in intihar ettiğini ve cenazesinin otopsi için Ağrı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığını söyledi. Bunun üzerine Ağrı Devlet Hastanesi'ne giden aile cenazeyi teslim aldı. Savcının kendilerine bilgi vermediği gibi ön otopsi raporunu da vermediğini söyleyen Taşdeniz'in amcasının oğlu Gülaver Taşdeniz, savcının kendilerine "Ben sadece otopsiye katıldım. Bilgiyi size Patnos savcısı verecek" dediğini aktardı.
TEK KİŞİLİK ODADA KALIYOR
Amcasının oğlunun tek kişilik odada tutulduğunu ve ailesiyle görüşme yapmasına da izin verilmediğini belirten Taşdeniz, son haftalık telefon görüşmesinde ise annesine “Açlık grevine giriyorum ve buradan cansız bedenim çıkacak” dediğini söyledi.
Taşdeniz, cenazenin boyun ve boğaz kısmının kırmızı olduğu için intihar etmiş olmasından şüphelendiklerini söyledi.
Adem Taşdeniz’in cenazesi, Erciş ilçesine bağlı Kocapınar mahallesinde toprağa verildi.