Bir araç sahibi olarak oto yedek parça temini yapabileceğiniz birçok yer bulunmaktadır. Örneğin sürücüler orijinal parçalar için genelde yetkili servisleri tercih ederler. Ancak orijinal yedek parça fiyatları piyasanın çok üstünde olduğu için araç sahipleri yan sanayi ve muadil ürün gibi farklı alternatiflere yönelmek istiyorlar. Bu noktada oto parça toptancıları için talep de artıyor. Her ne kadar uzun yıllar fiziki toptancılar popüler olsa da artık durum değişmeye başladı. Özellikle son zamanlarda online toptancılar müşteri tarafında bir adım öne geçti. Bu toptancılardan kuşkusuz en çok tercih edileni de Parça Ofisi. 16 farklı otomobil firmasına ait binlerce ürünü temin eden firma, Türkiye’nin en güvenilir oto parça toptancılarından olmayı başardı.

En Kaliteli Yedek Parça Nereden Alınır?

Piyasadaki en kaliteli oto parça genellikle her markanın kendi orijinal parçaları oluyor. Orijinal parçalara ulaşmanın en kolay yolu ise yetkili servislerdir. Fakat kalite bakımından kendinizi sadece orijinal parçalarla sınırlamanıza hiç gerek yok. Çünkü kaliteli yan sanayi parçalar da sizi tatmin edecektir. Bu konuda başı çeken markalar genelde Valeo, Aisin, Seco ve Bosch’tur. Bu markaların hepsini Parça Ofisi sitesinde bulabilirsiniz. Hatta ana sayfa üzerinden araç marka ve modelinize göre arama yapabilir, gelen sonuçları daha sonrasında ürün markalarından dilediğinize göre filtreleyebilirsiniz.

Yedek Parça Fiyatları Nasıl?

Yedek parça fiyatları oldukça değişkenlik gösterir. Bu durumun temel olarak üç nedeni vardır. Bunlardan ilki otomobilinizin markası ve modelidir. Tahmin edersiniz ki her araç aynı kalitede ve malzemede parçayla çalışmaz. Örneğin Tata ve Hyundai oto parça arasında ciddi bir fiyat ve kalite farkı olabilir. Parça fiyatları üzerinde etkili olan ikinci faktör satın alacağınız parçanın kendisidir. Hiçbir zaman bir polen filtresi ile silindir kapağı aynı fiyata satılmaz. Çünkü silindir kapağı, aracın motor kısmında yer alan çok daha önemli bir parçadır.

Oto yedek parça fiyatları için bir diğer önemli nokta ürünün markasıdır. Eğer daha öncesinde parça alışverişi yaptıysanız piyasada ne kadar çeşitli marka bulunduğunu görmüşsünüzdür. Muadil ve yan sanayi parçalardan orijinallere birçok seçenek bizi bekliyor. Bu markaların ürünleri arasındaki kalite farkı otomatik olarak fiyatları da etkiliyor. Örneğin Valeo debriyaj seti ile Çin muadili debriyaj seti arasında ciddi bir fiyat farkı olması çok normaldir. Ancak kabaca fiyatların 50 TL ila 20.000 TL arasında gidip geldiğini söylemek mümkün. Parça Ofisi web sitesinden onlarca markaya ait ürünün fiyat listesini kolayca görebilirsiniz.

Yedek Parça Sorgulama

Parça Ofisi üzerinden yedek parça sorgulama işlemi yapmak oldukça basittir. Sürecin ilk adımında sitenin ana sayfasına gelmeli ve aracınıza ait bilgileri buraya girmelisiniz. Aracın markası, modeli gibi bilgileri ilgili alana girdikten sonra “parça bul” butonuna tıklamalısınız. Daha sonra önünüze veri tabanından çekilen ürünler gelecektir. Ancak dilerseniz sonuçları filtreleyerek süreci daha kolay hale getirebilirsiniz. Bu noktada marka ve ürün kategorisine göre sonuçları daraltmanız mümkün. Sorgulama için bir diğer yol ise ana sayfaya OEM kodunuzu girerek ürünleri taramaktır. Parça sorgulama işlemi için aşağıdaki linke tıklayarak Parça Ofisi ana sayfasına gidebilirsiniz:

Online Yedek Parça: www.parcaofisi.com