CHP Grubu, Yargıtay'ın AYM kararını tanımaması ve üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasını nedeniyle TBMM'de "Adalet Nöbeti" başlattı. Milletvekillerine destek ziyaretinde bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, açıklamalarda bulundu.

Özgür Özel’in açıklamalarında öne çıkan açıklamalar şöyle:

“Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesi kararına, dolayısıyla Anayasa'ya, dolayısıyla hepimizin ortak toplum sözleşmesine kafa tutmaktadır. Yargı içerisindeki bir klik, AKP ve MHP’den aldıkları cesaretle Anayasaya kafa tutmaktadırlar. Anayasaya kafa tutmak darbe girişimdir. Anayasa'ya kafa tutarsanız bu ülkedeki kamusal düzeni nasıl sağlayabiliriz?

Numan Kurtulmuş’u sabah makul bir saatte aradım. Numan Kurtulmuş da bu durumdan hoşnut değildi. Numan Kurtulmuş’a Meclis’in saldırı altında olduğunu söyledim aynı 15 Temmuz’daki gibi. 15 Temmuz’dakiler tankla, tüfekle yaparlerken bugünküler kalemle, kararla yapmaktadır.

Numan Kurtulmuş bu tespitlerimi dinledi. Bir Filistin Heyeti olduğunu, Danışma Kurulu’nun akşam saatlerine kalmasının mahsuru olup olmadığını sordu. Mahsuru olmadığını söyledim. Akşam 17.00’de yapılması beklenen toplantı bir şekilde yapılamadı. Ben bunu Numan Bey’e kondurmam ama dün yürütmenin yasamaya tahakkümü varken bugün de yürütmenin yasamaya tahakkümünü savunan birileri var.

Biz bu kalkışmaya direnme kararı aldık. Meclis Genel Kurulu'nu terk etmeme eylemine geçtik. Eylemimize DP milletvekilleri, HEDEP'ten 10 milletvekili, Grup Başkanvekilleri, Meclis Başkanvekili, TİP Genel Başkanı ve milletvekilleri eylemimizi ziyaret ettiler, desteklerini açıkladılar. Diğer partiler de kendi durumlarına göre desteklerini ifade ettiler. CHP Grubu, Genel Kurul'da nöbetçi milletvekillerini bırakarak bu eylemi aralıksız sürdürecek.

Biz bundan sonraki süreçtte bu darbe girişimine karşı kim direniyorsa yanında olacağız. Ben bütün vatandaşlarımızı bu darbe girişimine karşı seslerini yükseltmeye, Anayasa'yı, Anayasa Mahkemesi'ni hiçe sayan bu yaklaşıma karşı direnmeye davet ediyorum.Darbeleri halk bastırır.”