CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Atatürkçü Düşünce Derneği Cem Eren Kültür Merkezi'nin açılış töreni ve Prof. Dr. Muammer Aksoy'u Anma Töreni’ne katıldı.

CHP Genel Başkanı, program başlamadan önce kapıda gazetecilerin sorularını cevapladı.

Özel, kendisine yöneltilen sorulara şöyle cevap verdi:

-Akşener bugün partisinin grup toplantısında sizden cevap beklediğini söyledi. "Eski genel başkanınız Kılıçdaroğlu'na gidin sorun, referandum döneminde ve partiniz kurulduktan sonra CHP, İyi Parti'den bir kuruş para aldı mı" dedi. Ne söylemek istersiniz?

"Ben çok şaşırdım bu konuşmaya. İki ihtimal var. İhtimallerden bir tanesi sayın genel başkanımız ciddi şekilde yanıltılmış, ikincisi de sayın genel başkan bizimle kavga etmek istiyor. Ben genel başkan ile kavga etmeyeceğim, bunun kimseye faydası yok. Bir kez daha söylüyorum, muhalefete muhalefet etme gibi bir derdimiz yok.

Eskişehir konuşmamda bahsettiğim şu. Sayın Akşener'e yanlış aksettirildiğini düşünüyorum. Benim bahsettiğim aday şu an AK Parti'nin adayı. Benim dediğim geçmişte birlikte olduklarımızı bugün Saray karşımıza çıkarıyor derken, İyi Parti'den milletvekili seçilen, Millet İttifakı oylarıyla milletvekili seçilen kişi bir siyasi yankesicilikle, bir siyasi dolandırıcılıkla Recep Tayyip Erdoğan'a muhalefet etmek üzere Eskişehirlilerden oy istedi ve gitti Adalet ve Kalkınma partisine katıldı. Ben, Saray, geçmişte birlikte olduklarımızı birtakım imkanlar yaratarak karşımıza çıkarıyor derken Eskişehir'deki AK Parti adayını kastettim. Benim ne Kemal Bey'e ne bir başkasına sormaya ihtiyacım yok.

Ben Meral hanımın kişisel olarak da partisinin de bahsettiği konulardaki namusuna, dirayetine kefilim. Mesele benim açımdan bir yanlış anlaşılmanın düzeltilmesi boyutundadır."

-Can Atalay'ın dokunulmazlığı dün düşürüldü. Sayın Meclis Başkanı Numan Bey oturumda yoktu. Akşener'in billboardlarla ilgili açıklaması oldu, asılmasına izin verilmediği yönünde...

"Billboard meselesini duyup şaşırdım, sorup öğreneceğim. Yapabileceğim bir şey varsa derhal müdahale ederim.

Numan Kurtulmuş, teşbihte hata olmaz, Anayasa'ya karşı suç işlenirken yaptığı hareket siyasi deve kuşu. Sen kafanı kuma gömdün diye gövdenin de içinde bulunduğu ortamda olanlar, olmuyor değil. sen yurt dışına çıkacaksın, yetkiyi Bekir Bozdağ'a bırakacaksın, Bozdağ okutacak, sen bu Anayasa ihlalinden sorumlu olmayacaksın. Böyle bir şey yok. Çıkıp da kendisi okusaydı çok daha dürüst bir tutum olurdu.

Yapılan iş tamamen Anayasa'ya aykırı. Büyük bir gaflet ve hata var. Anayasa ne diyor? Kesinleşen karar okutulursa... Kesinleşen karar mı okutuldu arkadaşlar? Okutulan karar, Yargıtay'ın AYM'yi yok sayan kararı. AYM'yi yok sayan Yargıtay kararının okutulmasıyla milletvekilliği mi düşer? İyice şuurlarını kaybetmişler. Birinci derece mahkemesinin kararı okunsa, kesinleşen karar okunsa düşer. Onu okutamıyor çünkü kesinleşmedi. AYM kararı bozdu. AYM hak ihlali var dedi. Yargılamayı durdurup serbest bırakacaksın, gelip milletvekilliğini yapacak. Artık o kadar hukuk tanımaz olmuşlar ki AYM kararını tanımayan birinci kademe mahkemesine doğru yaptın dediği kararı okutarak milletvekilliği düşürüyorlar. Kek tarifi okutsalar daha Anayasaya uygun olurdu. Koskoca Meclis kimlerin eline kalmış vay vay vay... Dün yapılan iş bir Anayasa katliamıdır. Yok tekrar başvuru olacakmış da... Çocuk mu kandırıyorsunuz siz?

Çok soruldu. Dün Meclis niye kapalı oturuma geçti meselesi... Arkadaşlarımızın yaptığı iş son derece doğru bir iş. İçtüzük gereğince kapalı oturum talep edildiği anda kapalı oturuma geçilir. Eğer karar kapalı oturumda okunsaydı diyorlar ki tartışmalar gizli mi olacak? Karar aleniyet kazanmamış olacaktı ve kapalı oturum tutanakları 10 yıl açıklanamadığı ve 10 yıl süreyle bu konuda görüş beyan edilemediği için karar kapalı oturumda okutulacak ama kamuoyunda aleniyet kazanıp Hataylılara sizin vekilinizi düşürdük diyemedikleri için 10 yıl süreyle bu rezalet ertelenmiş olacaktı. Tabii kapalı oturumda kararın okutulması yerine oturumun sonlandırılıp tekrar açık oturuma geçirip okutulmasıyla kendilerince şekil şartı sağlamışlar. Ama dediğim gibi anayasal olarak da hukuken de karar yok hükmünde."

-Daha öncesinde Can Atalay ile ilgili miting yapma kararı almıştınız. Önümüzdeki süreçte bununla ilgili bir eylem planınız var mı?

"Var. Cuma günü sabahtan toplanacak MYK toplantısında karar almadan gün, tarih söylemem mümkün değil ama bir hazırlığımız var. Zaten biz bu hukuka aykırılığı, adaletsizliği, Anayasa'ya sahip çıkarak, hangi mağdur ve mağduriyet varsa hepsine birlikte sahip çıkmak üzere Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bütün mağdur ettikleri, zulmettiklerini, birbirlerine sahip çıkmak ve anayasal düzene çıkmak üzere bir mitinge davet etmiştik. Maalesef şehit haberleriyle sarsıldığımız o gün mitingimizi iptal ettik. Önümüzdeki hafta sonu bu mitingi yapmakla ilgili bir niyetimiz var. Koşulları değerlendirerek kesin karar cuma günü verilecek.