CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün partisinin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Ankara'da Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki ofisinde ziyaret etti. 

GÖRÜŞME 1 SAAT SÜRDÜ, AÇIKLAMA YAPILMADI

Özel'in talebiyle 'nezaket ziyareti' kapsamında bir araya gelen iki ismin görüşmesi 1 saat sürdü. Görüşme sonrası açıklama yapılmadı. CHP Genel Başkanı Özel’e, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol eşlik etti. Özel'in yerel seçimler öncesi Kılıçdaroğlu'nun fikirlerine başvuracağı ve birikiminden yararlanmak istediği ifade edilmişti. 

NEZAKET YEMEĞİ DÜZENLENECEK

Öte yandan  Özgür Özel'in eski Genel Başkanlar için bir planlama yaptığı ve bu çerçevede Genel Başkanlar ile bir akşam yemeğinde buluşmak istediği belirtiliyor.

KILIÇDAROĞLU: MİLLET İTTİFAK KIRILMAMALI

Kılıçdaroğlu, daha önce kendisini ziyaret edenlere yerel seçimlere yönelik olarak “İş birliği olmalı. Bu ortaya konulan tablo en azından devam etmeli. Millet İttifakı kırılmamalı. Millet İttifakı’ndaki partilerle iş birliği yapılmalı. Millet İttifakı ülke için büyük bir kazanım” demişti. 

CHP'nin 13 yıl boyunca Genel Başkanlığı'nı yapan ve partinin 38'inci Genel Kurultayı'nda Özgür Özel'e karşı girdiği yarışı kaybederek görevini Özel'e devreden Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra çalışmalarını sürdürmek üzere bir çalışma ofisi kurmuştu.

KEMAL KILIÇDAROĞLU AKTİF SİYASETE ÇALIŞMA OFİSİYLE DEVAM EDİYOR

Aktif siyasetten çekilmeyeceği yönünde güçlü bir işaret veren Kılıçdaroğlu'nun çalışma ofisi Ankara’da Mustafa Kemal Mahallesi’nde bulunuyor. Kılıçdaroğlu'nun bir süre sonra bir de vakıf kurmaya hazırlandığı ifade edilirken, bu vakfın ise parti politikalarını desteklemek ve araştırmalar yapmak için bir platform olarak hizmet vermesi bekleniyor. Konuyla ilgili olumlu bir değerlendirme yapan CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel de "Kemal Bey’in eve çekilmesi yerine Türkiye siyasetine katkı yapması önemli. Kemal Bey bunu değerlendiriyordu" dedi. 

Kılıçdaroğlu'nun çalışma ofisi şimdiden çok sayıda CHP'linin yanı sıra Millet İttifakı ve Altılı Masa'da KIlıçdaroğlu'yla birlikte çalışmalar yapan pek çok farklı siyasetçinin de uğrak yeri oldu. 

"CHP'Lİ OLMAYAN SİYASETÇİLERDEN DE GELENLER VAR"

Genel Başkanlık dönemi sonrası günleri hakkında Sözcü Gazetesi yazarı Saygı Öztürk'e röportaj veren Kemal Kılıçdaroğlu bir yandan sosyal bilimcilerle yoğun temaslarını sürdürürken siyasetçilerle de görüşmeyi kesmiş değil. "Sıcak siyasetin içinde sorgulamalar ve konulara derinlemesine inilmesi pek mümkün olmuyordu. Oysa bu tür görüşmeler son derece önemli. Hele vakit yönünden bir sıkıntınız yoksa” diyen Kılıçdaroğlu Öztürk'e şunları anlatmıştı.

"SICAK SİYASETİN İÇİNDE SORGULAMALAR PEK MÜMKÜN OLMUYORDU"

“Aslında günlerim yoğun geçiyor. Sosyolog ve felsefecilerin bir araya gelmesi, üzerinde durdukları konular çok ilgi çekici. Bunların arasına tarihçi de olunca sohbet çok anlamlı ve derin oluyor. Konuşulan konulardan birisi ‘orta sınıf’ idi. Bu, siyasette konuştuğumuz konuları daha da derinleştiriyor. 6 Aralık’ta yine ofiste bir araya gelip sohbetimizi sürdüreceğiz. Daha sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden bir grup öğretim üyesiyle bir araya geleceğiz. Onlarla diğer ülkelerde ve Türkiye’deki durumu, gelişmeleri konuşacağız. Kuşkusuz bunlar son derece yararlı görüşmeler. Eski ve halen kamuda çalışan bürokratlardan, eski ve halen siyasette olan isimlerden gelenler oluyor. Bunlar yalnız CHP’li değil, farklı siyasi partilerden de var. Konumuz hep ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılardan nasıl kurtarılabileceğine ilişkin oluyor.” dedi. 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni çalışma ofisinin Türkiye siyasetinde özgül bir ağırlığının olacağı yönündeki değerlendirmeler de giderek daha fazla dile getiriliyor. 

Özgür Özel Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesi