CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anayasa'nın açıkça ihlal edilip Can Atalay'ın serbest bırakılmaması üzerine TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırdıklarını açıkladı. Özel, Parti Meclisi (PM) toplantısından sonra yaptığı konuşmada Atalay hakkındaki ihlal kararının uyulmaması hakkında 'darbe girişimidir' dedi. Özel, yurttaşların Anayasa'ya sahip çıkması için Tandoğan'da mitinge çağırdı. CHP lideri, mitingin 14 Ocak saat 15.00'te gerçekleşeceğini bilditrdi. Özel, özetle şunları söyledi:

"Yargı darbesi Can Atalay konusunu aşmıştır. Can Atalay 600 milletvekilinin oylarıyla insan hakları komisyonuna seçilmiştir. Birileri onlara hadi oradan siz bilmezsiniz biz biliriz demiştir. Bu durum Devlet Bahçeli’nin zoruna gitmiyorsa milletin zoruna gidiyordur.

153. maddede AYM kararları yayınlandığı anda AYM kararları yürütme, yasama ve yargı organları için bağlayıcı durumdadır. Kendisi için anayasa yaptıran Erdoğan kendini bu anayasanın da üzerinde görmektedir. Erdoğan, 153ç maddeyi benim için yok hükmünde diyerek yırtıp atmıştır. Erdoğan darbe girişiminin başında olduğunu itiraf etmiştir.

Yapılan iş varlığımızı borçlu olduğumuz rengini bayraktan alan anayasayı tartışmaya açmaktır. Anayasa yoksa devlet yoktur, devlet yoksa düzen yoktur. Gücün zehirlediği bu şahıs, memleketi yönetilemez bir hale getirmiştir. Memleket muz cumhuriyetine dönmüştür. Siz burada yazılan kuralları terk ederseniz muz cumhuriyetini bile ararsınız.

Cumhuriyetten önce kurulmuş iki güzide kulübümüzü Arabistan’a götürenler Atatürk’ü pazarlık konusu yaparlar.  Bu ayıbı örtmeden bir miting tertip etmişler. Yılbaşı eğlencesinden dönenlerle sabah namaza gidenler arasında bir sürtüşme planlamışlardır.

Bu durum bir yaralanmaya sebep vermiştir. Ardından yaşananları dikkatle takip ettik. Ege’nin babası Zafer beyi aradım. Şiddete karşıyız, ama geçmişte sabıkası olmayan, adresi belli 22 yaşındaki bir genci nasıl tutuklarlar. Yılmaz Tunç bir açıklasın bakalım. Yumruğa karşıyız ama Ege’nin tutuklanmasına da karşıyız. Ege’nin savunmasını okuduk. Pişman olduğunu söylemiş ama tutukladılar çocuğu.

Yargıtay’a kurumsal başvurumuzu yapıyoruz. Bu 5 hakim için görevden el çektirilmelerini kendi görevleri olduğunu hatırlatıyoruz.  Yargıtay’ın kararı Yargıtay’da görev yapan tüm hakimlerin üzerine sürülen bir lekedir. Bu 5 celladın ceza genel kuruluna götürülmesini davet ediyoruz.

5 tane celladın geleceğimizi karartmasına sessiz kalmayacağız. CHP, Gelecek Partisi, Saadet Partisi, DEVA Partisi, İYİ Parti ve TİP tarafından toplanan imza ile önümüzdeki salı günü saat 15.00’da olağanüstü toplantıya çağırıyoruz.

Bu darbe girişimine karşı hangi çağrı varsa yürekten katılacağımıza belirtmek istiyoruz. Geleceğimize, emeğimize sahip çıkacağımız büyük miting için 14 Ocak Pazar Günü saat 13:00’da ülkenin geleceğine sahip çıkmak isteyen herkesi Tandoğan Meydanı’na davet ediyoruz"