Eryaman TOHM Atletizm Sahası'nda yapılacak şampiyona, saat 9.30'da başlayacak. Organizasyona 40 kulüpten 61 sporcu katılacak.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TÖSSFED) Başkanı Birol Aydın, şampiyona öncesi sporcu aile ve antrenörleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Birol Aydın yaptığı açıklamada, şampiyonada down sendromlu, otistik, mental sporcuların yıldız, genç ve yetişkin kategorilerinde yarışacağını söyledi.

Organizasyonu ilk başta Antalya'da yapmayı planladıklarını anlatan Aydın, "Ancak bazı aksaklıklar ve teknik durumlardan dolayı Ankara'da yapmaya karar verdik. Önemli olan keyifle yarışmak. Bugün burada Yozgat'ın Amasya'nın şampiyonu var. Tüm illerin şampiyonları bugün burada oturuyor. Hepsine yürekten hoş geldin diyorum." dedi.

Özel sporcuların son yıllarda önemli başarılar elde ettiklerini aktaran Aydın, "Artık salonlara, artık atletizm sahalarına sığmıyoruz. Biz her özel çocuğun yapabileceği bir spor branşı olduğuna inanıyoruz. Atletizm, masa tenisi, yüzmede çok başarılıyız. Son yıllarda Sayın Cumhurbaşkanımızın çocukları kucaklamasıyla, devletimizin bu çocuklara sahip çıkmasıyla artık özel çocuklar da spor yapmaya başladı ve şampiyonlar çıkarmaya başladık." ifadelerini kullandı.

Paralimpik branşlarında Türkiye adına birçok ilki özel sporcuların başardığını hatırlatan Aydın, şunları kaydetti:

"Örneğin Mihriban Korkmaz gülle atmada 5,49'luk derecesiyle ilk kez federasyon kotasıyla madalya kazandı. 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda ise Mihriban'ın yanına Esra ile Fatma'yı ekledik. Ebru Acer ile masa tenisinde Cumhuriyet tarihimizin ilk kotasını aldık. Down Sendromlu Futsal Milli Takımımız 2 defa Avrupa şampiyonu, bir defa da dünya üçüncüsü oldu. Avrupa şampiyonu olduğumuzda kupamızı Cumhurbaşkanımıza götüreceğiz demiştik ve bunu gerçekleştirdik. Onlarla gurur duyuyorum. Emek veren antrenörlerine, velilerimize teşekkür ediyorum. Yarın sabah başlayacak şampiyonamızda yarışacak tüm sporcularımıza şimdiden başarılar diliyorum."

Akşam yemeğinin ardından sporculara bir süre müzik dinletisi sunuldu.