Elmadağ Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve eşi Nursen Yavaş ile çok sayıda CHP’li yönetici ve milletvekili katıldı.

"CHP, Varlığın ve İnanç Özgürlüğünün Teminatıdır"

Özel, İmamoğlu'na yöneltilen suçlamalarla ilgili şunları söyledi:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisinden ne ajan çıkar, ne bu milletin aleyhine bir şey yapacak kimse çıkar. CHP, bu ülkenin varlığının, birliğinin, bütünlüğünün, inanç özgürlüğünün, herkesin istediği gibi yaşamasının, istediği gibi giyinmesinin, istediği gibi ibadet etmesinin, istediği gibi eğlenmesinin teminatıdır."

Özel, geçmişte CHP'ye yöneltilen "vatanı böldürecekler, ezanı dindirecekler" gibi iftiraların da tutmadığını, bugün bayrağı dalgalandıran Mehmetçiğin hakkını, ezanı okuyan müezzinin hakkını CHP'nin savunduğunu dile getirdi.

Elmadağ Belediyesi'ne Övgü ve Yeni Hedefler

CHP'nin son yerel seçimlerde 47 yıl sonra birinci parti olduğunu hatırlatan Özel, Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın’ın çalışmalarını övdü. Elmadağ’ın sosyal demokrat belediyeciliğin en güzel örneklerini sunduğunu belirten Özel, belediyenin üniversite öğrencilerine burs, emeklilere lokal ve kırsal kalkınmaya yönelik projelerine dikkat çekti.

Özel, CHP'li belediyelerin sosyal yardımları devraldıkları Cumhur İttifakı belediyelerine kıyasla 4 ila 5 kat oranında artırdığını belirterek, "CHP gelirse sosyal yardım kesilir" iftirasının tamamen çöktüğünü söyledi.

Kreş ve Öğrenci Yurdu Hedefinde Önemli Yol Alındı:

  • Türkiye genelinde açılan kreş sayısının bu açılışla 781'e ulaştığını, hedefin yüzde 78'ine ulaşıldığını.

  • Öğrenci yurdu hedefinde ise yarın Şişli'de açılacak Zübeyde Hanım Kız Öğrenci Yurdu ile 77'nci yurdun açılacağını duyurdu.

"CHP İktidarında Yasaksız Türkiye, Vizesiz Avrupa Geliyor"

Özel, konuşmasını gençlere yönelik bir sözle tamamladı:

"CHP iktidarında yasaksız Türkiye, vizesiz Avrupa geliyor. Söz veriyoruz."

Konuşmanın ardından belediye hizmet binası, kesimhane et entegre merkezi, çocuk eğitim merkezi ve Seyitcemali Türbesi restorasyonu gibi projelerin açılışı; belediye oteli ve 225 adet imalathane ve dükkanın ise temel atma töreni gerçekleştirildi.