Haber: Fatoş Erdoğan

Şişli'de bulunan TGS Akademi binasında yapılan basın toplantısında konuşan BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, şunları ifade etti:

Özak işçileri işyerindeki baskı, mobing, kölelik ve patron yandaşı sarı sendika düzenine karşı, sendikamıza üye oldu. Patron ve sarı sendika baskısına karşı anayasal hakkı olan sendika seçme hakkını kullanan, bu yüzden topluca işten atılan ve 80 gündür bu işçi düşmanlığına karşı direnen Özak İşçilerini Urfa’ya sığdırmayan bu iktidar ve emrindeki mülki amirler, işçileri İstanbul’a da sığdırmadılar. 

İşçi ve sendika düşmanı bir patronu korumak ve anayasal hakları için mücadele eden Özak işçilerinin direnişini boğmak için, valisinden kaymakamlarına, jandarmasından emniyetine, yargısından müftüsüne kadar bütün devlet güçlerini seferber eden iktidar, bu skandallara çalışma bakanlığı’nı da dahil etmiştir. 

İlçe kaymakamlıklarının son yasak kararlarının da ardından, bugün itibariyle İstanbul’daki çadır direnişimizi bitiriyoruz. 
Ancak atılan işçilerin geri alınması, işçilerin sendika seçme haklarının tanınması ve bu koşulla Levis’in bu işyerine üretim yaptırmaya devam etmesi ve fabrikanın kapanmaması için aynı sorumlulukla elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.