Yaptığı çeşitli programlarla tanınan oyuncu ve yazar Pakize Suda hayatını kaybetti. Haberi gazeteci Birsen Altuntaş duyurdu. Altuntaş yaptığı açıklamada “Bir süredir demans hastalığı nedeniyle tedavi gören yazar, oyuncu ve şarkıcı Pakize Suda 70 yaşında aramızdan ayrıldı” ifadelerine yer verdi.

YEĞENİ VASİ OLARAK ATANMIŞTI
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda düzenlenen rapor üzerine mahkeme, Pakize Suda’ya yeğeni Dilara Elagözlü’nün (46) vasi olarak atanmasına karar vermişti.

PAKİZE SUDA KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?
Pakize Suda 23 Nisan 1952’de İzmir’de dünyaya geldi. Kanal 1’de yaptığı çeşitli yörelerin yemek ve kültürlerini tanıttığı Lezzete Yolculuk programı, Kanal 1 kapatılacağından dolayı Habertürk’e alındı ve Habertürk Televizyonunda Türkiye Konuşuyor isimli programı sundu.

Ardından TVem’de Her Şeyi Konuşalım isimli magazin programında magazin gündemini yorumlayan Pakize Suda 17 yaşında Ege güzeli seçildi. Suda, Girit Türklerindendir. Hürriyet Gazetesi’nde haftanın dört günü köşe yazısı yazdı ve 27 Aralık 2008 günü ekonomik kriz nedeniyle köşe yazarlığından ayrılmak zorunda kaldı.

Gazete Habertürk’de yazan Suda, hastalığı nedeni ile Muğlanın Fethiye ilçesinde özel bir bakım evinde kalmaktaydı. Demans hastalığı ile mücadele eden Suda, 21 Aralık Çarşamba günü yaşamını yitirdi.