Haber: Fatoş Erdoğan

Emek ve Özgürlük İttifakıSosyalist Güç Birliği İttifakı ve Halkevleri, Kadıköy'de bulunan Eğitim Sen İstanbul 02 Nolu Şube'de "Oyumuza, İrademize ve Geleceğimize birlikte sahip çıkıyoruz" başlıklı basın toplantısı düzenledi. 

14 Mayıs seçimlerinde halkın iradesine birlikte sahip çıkmak için ‘İstanbul Seçim Güvenliği Koordinasyonunu’ oluşturduklarını ilan etti. Tüm kamuoyuna iradesine ve geleceğine birlikte sahip çıkma çağrısında bulundu.

Emek ve Özgürlük İttifakı, Sosyalist Güç Birliği İttifakı ve Halkevleri, yaptıkları basın toplantısında "14 Mayıs seçimlerinde halkın iradesine birlikte sahip çıkmak için, ülke tarihinin en kritik seçimlerinden birisi olan 14 Mayıs tarihinde gerçekleşecek olan seçimlerde ülkeyi yıkıma uğratan bu felaket iktidarına son vermek için, halkın iradesine sahip çıkmak için birlikte mücadele çağırıyoruz" dedi.

Emek ve Özgürlük İttifakı, Sosyalist Güç Birliği İttifakı ve Halkevleri'nin düzenlediği basın toplantısında ortak metnini Sol Parti İstanbul İl Başkanı Deniz Demirdöğen okudu.

Basın toplantısında şu ifadelere yer verildi:

"Ülke tarihinin en kritik seçim süreçlerinden birini yaşıyoruz. Ekonomik, siyasi ve toplumsal olarak ağır hasara yol açmış olan tek adam iktidarı, kendi yarattığı sorunların çözümünün de en büyük engelidir.
 Kâr ve rant odaklı, kayırmacı politikalarıyla bu iktidar en son, Maraş merkezli depremlerin bir felakete dönüşmesine sebep olmuştur.

On binlerce insanımız hayatını kaybetmiş, yüz binlerce insanımız yaralanmıştır. Afetin yaşandığı ilk günden itibaren yaraları sarmaya çalışmak yerine, suçlarını örtmeye çalışan iktadara karşı, halk büyük bir dayanışma seferberliği başlatmış kendi yaralarını kendi sarmaya ve ayağa kalkmaya çalışmıştır.

AKP iktidarı uyguladığı politikalar, yol açtığı yıkım ve felaketler sebebiyle toplumsal desteğini büyük ölçüde yitirmiştir. 14 Mayıs seçimlerinin olağan şartlarda gerçekleşmesi durumunda Erdoğan ve Cumhur İttifakı büyük bir yenilgi yaşayacaktır.

Referandumlarda, 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 seçimlerinde mühürsüz oy pusulalarından; son İstanbul seçimlerinde sandığın devrilmesine kadar her türlü usulsüzlüğe ve hileye başvurmuş bir iktidar ve onun aparatı haline gelmiş YSK eliyle 14 Mayıs seçimlerine gidiyoruz. 

AKP İKTİDARI HİLELİ BİR SEÇİMİN TAŞLARINI ÖRMEYE ÇALIŞMAKTADIR 

Seçim yasası değişikliği, seçim kurullarında kıdemli hâkimlerin görev almasına son verilmesi, HDP’ye yönelik kapatma davası ve Erdoğan’ın anayasayı yok sayıp CB adaylığını ilan etmesi adımları ile AKP iktidarı hileli bir seçimin taşlarını örmeye çalışmaktadır. Siyasi parti yöneticilerine ve milletvekili adaylarına yönelik gözaltı ve tutuklama dalgası yürütülmektedir.

En son, Süleyman Soylu’nun 14 Mayıs seçimlerine yönelik siyasi darbe açıklaması seçime gölge düşürme arayışının bir yansımasıdır. Bizler tüm bu girişimler karşısında 14 Mayıs seçimlerinde halkın iradesine birlikte sahip çıkmak için ‘İstanbul Seçim Güvenliği Koordinasyonunu’ oluşturuyoruz.

Devletin tüm imkanlarını kendine seferber eden iktidar, muhalefet partilerinin propaganda çalışmalarını engellemeye, medyaya yönelik cezalar ile özgür basını susturmaya çalışmakta ve sansür yasasıyla sosyal medya platformlarını kapatma arayışındadır. Halkın iradesine ve egemenliğine yönelik her türlü girişimin, engellemenin, yasaklamanın karşısında birlikte mücadele etmeliyiz, edeceğiz.
Dayanışma Kazanacak, Mücadele Kazanacak, Biz Kazanacağız!

14 Mayıs seçimlerinde halkın iradesine sahip çıkmak için muhalefet partileri olarak sandık kurulu görevlilerimizle ve müşahitlerimizle birlikte sandık başlarında olacağız. Tüm partiler kendi müşahit çalışmalarını yürütmekte olup, sandık kurulu üyeliklerinde ve müşahit çalışmasında hem partiler hem de bütün demokrasi güçleri dayanışma içerisinde hareket etmekteyiz.

İSTANBUL'UN TÜM SANDIKLARINA BİRLİKTE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Ülke geneli seçmenin beşte birinin oy kullanacağı İstanbul’un tüm sandıklarına hep birlikte sahip çıkacağız. Tüm yurttaşlarımızı ve özellikle gençleri 14 Mayıs’ta hem sandık çevrelerinde hem de mahallelerde oluşabilecek usulsüzlüklere ve saldırılara karşı hep beraber yan yana, omuz omuza olmaya çağırıyoruz. 

Seçim günü hiçbir usulsüzlüğün yaşanmaması için en önemli çalışmalarımızdan birisi de her okulda itiraza yetkili bir kişinin hazır bulunmasını sağlamak olacaktır. Bu konuda, İstanbul’da oy kullanacak avukatları itiraza yetkili şekilde okullarda görev alabilmek için siyasi partilere başvuruda bulunmaya davet ediyoruz.

Ülke tarihinin en kritik seçimlerinden birisi olan 14 Mayıs tarihinde gerçekleşecek seçimlerde ülkeyi yıkıma uğratan bu felaket iktidarına son vermek için, halkın iradesine sahip çıkmak için emekten, demokrasiden ve özgürlükten yana tüm güçleri birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz. Tüm İstanbul halkını 15 Mayıs’ta yeni bir başlangıca merhaba demek için oyumuza, irademize ve geleceğimize birlikte sahip çıkmaya davet ediyoruz."

Ortak basın toplantısını düzenleyen kurumlar:

EMEP İSTANBUL İL ÖRGÜTÜ
YEŞİL SOL PARTİ İSTANBUL İL ÖRGÜTÜ
TİP İSTANBUL İL ÖRGÜTÜ
SMF İSTANBUL İL ÖRGÜTÜ
EHP İSTANBUL İL ÖRGÜTÜ
TÖP İSTANBUL İL ÖRGÜTÜ
SOL PARTİ İSTANBUL İL ÖRGÜTÜ
DEVRİM HAREKETİ İSTANBUL İL TEMSİLCİLİĞİ
TKH İSTANBUL İL ÖRGÜTÜ
TKP İSTANBUL İL ÖRGÜTÜ
İSTANBUL HALKEVLERİ
TSİP