Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, yeni yerel yöneticilerini belirlemek için 31 Mart 2024 Pazar günü sandık başına gidecek. Kayıtlı 61 milyon 441 bin 882 seçmenin sandık başına gideceği seçimde 1 milyon 32 bin 610 genç ise ilk kez oy kullanacak. Seçimlerde 34 siyasi parti yarışacak. Vatandaşlar il ve ilçe belediye başkanları, muhtarlar, il genel meclis üyeliği ve belediye meclis üyeliği için oy kullanacak.

SANDIĞINIZI NASIL ÖĞRENEBİLİRSİNİZ?

Tele1'in haberine göre; Seçmenler oy kullacakları sandığı, YSK`nin internet sitesinden, e-Devlet’ten, YSK`nin Seçmen Sorgulama Mobil Uygulamasından veya “444 9 975” numaralı YSK Çağrı Merkezi`nden kontrol edebilecek. Oy verme günü, seçmen bilgi kağıdının getirilmesi ise zorunlu olmayacak.

OY VERME SAATLERİ

Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis illerinde ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacak. Diğer illerde oy verme saatleri 08.00-17.00 olacak.