BURHAN DEMİRCİOĞLU 

Seçmen listelerinin askı süresi muhtarlıklarda devam ediyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerin Osmaniye'de en çok yıkıma ve can kaybına neden olduğu Rahime Hatun Mahallesi’nin muhtarı İsa Kama, depremzedelerin oy kullanma konusunda çok duyarlı olduklarını belirterek, “Eğer il dışına çıkmışlarsa il dışından nakil beyanlarını talep ediyorlar. Vatandaşlarımız, bu acıları olduğu halde yine de milletimiz için, vatandaşımız için, ülkemiz için oy konusuna çok hassas ve çok duyarlı. Yani vatandaşımız duyarlı ve oylarını kullanacaklar” dedi.

Yüksek Seçim Kurulu, 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde geçerli olacak seçmen listelerini 20 Mart’ta askıya çıkardı. Listeler 2 Nisan Pazar günü saat 17:00’ye kadar muhtarlıklarda askıda kalacak. Vatandaşlar, bu tarihe kadar seçmen listelerine itiraz edebilecek ya da seçmen kaydını oy kullanacağını yeni seçim bölgesine aldırabilecek.

Deprem bölgesi Osmaniye’de Rahime Hatun Mahallesi Muhtarı İsa Kama, depremzedelerin seçime karşı çok duyarlı olduklarını ve oylarını kullanabilmek için gerekli işlemleri yaptıklarını belirtti. Kama, şunları söyledi:

“VATANDAŞIMIZ DUYARLI VE OYLARINI KULLANACAKLAR”

"Şu an 2 bin 500 hanemiz, yıkım kararı olan binalarımız var. Bunun sayesinde işte bir de askı listemiz de oluştu. Hem bizim için süreç yoğun hem vatandaş için süreç yoğun. Seçim süreci ve askı listesi devam ediyor. Yıkılacak binaların yıkımı devam ediyor. Süreç biraz uzun ama inşallah ‘yıkılmadık, ayaktayız’ deyip tekrardan, yeniden Rahime Hatun için hep beraber, hep birlikte devam edilecek. Seçim süresi askısı başladı. Seçimin memleketimize, milletimize ben hayırlı olsun diliyorum. Telefonla arayanlara zamanımız olduğu müddetçe, çok yoğun burası, zamanımız olduğu müddetçe hasar kayıt numaralarını vermeye gayret ediyoruz. e-Devlet’i olmayanlar vatandaşlarımız da geliyor, burada personellerimiz var. Askı listesine bakmak isteyenler için personelimiz var. Hasar durumuna bakmak isteyenlerle alakalı görevli personelimiz var, onlar yardımcı oluyor. Bir şekilde insanlara yardımcı olunmaya gayret ediliyor.

Genelde vatandaşlarımız, seçmen konusuyla alakalı çok duyarlı. Eğer il dışına çıkmışlarsa il dışından nakil beyanlarını talep ediyorlar. Ama bizim burası, Osmaniye Rahime Hatun Mahallesi merkez bir mahalle olduğu için, genelde bizim köy kesimleri olduğu için adres değişikliğine falan fazla bir ihtiyaç duymuyorlar. Yani katılımın da yüzde 85 olacağına ben eminim. Vatandaşlarımız, bu acıları olduğu halde yine de milletimiz için, vatandaşımız için, ülkemiz için oy konusuna çok hassas ve çok duyarlı. Vatandaşlarımız, il dışına ve veyahut da köylerle alakalı bu adres değişikliklerini, bu oylarını kullanabilmesi için kesinlikle müsamaha göstermemeleri gerekiyor. Kendileri de zaten bunun bilincinde. Tamamen oy kullanmaya yönelik, insanlar aşırı derecede yoğunlaşmış durumda. Yani vatandaşımız duyarlı ve oylarını kullanacaklar."