Osmaniye’de 6 Şubat depremlerinde iş yerleri zarar gören esnaf, kendi imkanlarıyla onarım yapıp işlerini devam ettirmeye çalışıyor. Osmaniye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Uzmanları Oda Başkan Vekili Mesut Şahin, şunları söyledi:

"BİZLERE SAHİP ÇIKILMASINI İSTİYORUZ"

"Esnaf odaları ve sivil toplum örgütleri olarak yaralarımızı kendimiz sarmaya çalışıyoruz. Benim bu bulunmuş olduğumuz iş yeri bana ait. Ben bu binada hasarsız olarak bize rapor verildi. Hasarsız olmasını hep beraber buyurun görün buraları biz kendi imkanlarımızla esnaflar zaten zor durumda ve iki aydan bu yana hiçbir gelir maddi kaynak gözetmeksizin ayakta durmaya çalışıyoruz fakat gücümüz bir yere kadar yetiyor. Ben ve benim gibi olan birçok esnaf arkadaşlarımız var. İş yerleri kapanan hatta yıkılan enkaz altında kalan can veren arkadaşlarımız, meslektaşlarımız oldu. Geldiğimiz noktada kendi imkanlarımızla, kendi iş yerlerimizi yaptırmaya çalışıyoruz. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün bizlere bu binalara vermiş olduğu hasarsız ya da az hasarlı ya da hafif hasarlı olarak beyan ettiklerinde biz geliyoruz bakıyoruz iş yerimize kullanılamaz halde. Yani gelinen nokta o ki üzücü bir durumdayız. Biz istiyoruz ki kısa çalışma ödeneği iki aydan beri iş yerleri kapalı olan esnaflarımıza maddi anlamda vergi dairesinin ya da Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bizlere el uzatmasını bekliyoruz. Bunu sadece kendi adıma değil, benim odamda 700 üzerinde kayıtlı üyem var bunlar adına konuşuyorum ve kendi adıma konuşuyorum. Bizlere sahip çıkılmasını istiyoruz, sahipsiziz.”

"DESTEK BEKLİYORUZ"

Kadın kuaförü Elif Üstün ise şunları söyledi:

"Biz gün bulan, gün yiyen küçük esnaflarız. Ben diğer esnaflara göre daha şanslıyım çünkü iş yerim kendimin ama şunu da söyleyeyim biz bugüne kadar elimizden geldiği kadar kendi imkanlarımızla iş yerimizi yapmaya çalışıyoruz. Birçok yere başvurduk, borçlandık. Çok borçlarımız var, nasıl desem, biz geriye dönük bir kira ya da kira desteği... Arkadaşlarımız mağdur olan arkadaşlarımız, esnaflarımız destek bekliyor. Biz devletimizden biz destek bekliyoruz çünkü kendi imkanlarımızla bir yere kadar geldik. Bundan sonra önümüzü göremiyoruz. Biz bundan sonra ne yapacağız onu da bilmiş değilim."