31 Mayıs'ta hayatını kaybeden felsefeci Oruç Aruoba, bugün Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde son yolculuğuna uğurlanacak. Daha sonra Aruoba için bir anma töreni düzenlenecek.

Yazar, şair, felsefeci Oruç Aruoba, bugün Karamürsel’de defnedilecek. 31 Mayıs Pazar günü vefat eden 72 yaşındaki Aruoba, için bir anma töreni düzenlenecek. Türkiye’nin en önemli düşünürlerinden; felsefeci, şair ve yazar Aruoba, Türkiye düşün hayatına gerek çevirileri gerekse kendi yapıtlarıyla büyük katkıları olmuş bir isimdi. Hem “yıllarca çıraklık ettiği” önemli felsefeciler hem de dil konusundaki yetkinliğiyle bu başarıyı sağladı.

ORUÇ ARUOBA KİMDİR?

Yazar, şair, felsefeci. Akademisyen olarak başladığı kariyerine yazar ve çevirmen olarak devam etmiş, edebiyata ve düşünce dünyasına önemli katkıları olmuştur. Türkiye‘nin yetiştirdiği en önemli düşünürlerden biridir. Hume, Rilke, Wittgenstein, Nietzsche, Von Hentig, Başo ve Celan‘ın eserlerini Türkçe’ye çevirerek literatüre kazandırmıştır. Özgün ve yalın bir stille yazdığı haiku tarzındaki şiirleri yediden yetmişe bir çok okuyucuya ulaşmış ve sevilmiştir. Aruoba, aforizmalara dayalı felsefi metinleri oldukça başarılı bir biçimde kaleme almış ve Türkiye’nin Nietzsche’si olarak anılmıştır. İle, Uzak, Yakın, Hani, Yürüme, De ki İşte, Tümceler, Ne ki Hiç yazarın önemli kitaplarındandır.