14 Mayıs seçimlerinin ardından siyasetin en çok konuşulan isimlerinin başında gelen CHP'li Onursal Adıgüzel, çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Diken'den Altan Sancar'a konuşan Adıgüzel, “Ocakta partinin yaptırdığı anketlerde seçim sonuçlarının başa baş olduğuyla ilgili birçok sonuç vardı. Ama parti genel merkezi birçok sorgulamaya rağmen bunları görmezden geldi” dedi. 

ANKETLER VE SEÇİM SONUÇLARI BİRBİRLERİYLE UYUMLUYDU

"14 Mayıs akşamı seçim veri sistemi çalıştı, buna dair elimizde video kayıtları var" diyen Adıgüzel, 'sorumluluğun örgütten sorumlu genel başkan yardımcısında olduğunu' söyleyerek şöyle konuştu: 

“14 Mayıs akşamında yaşadığımız sıkıntı, örgütlerden gelen verilerle ilgiliydi. Örgütten veriler yavaş geldi. İstanbul örneğini vereyim: Akşam 21:30 ve biliyorsunuz kamuoyu bilgi bekliyor. Ama İstanbul’da o saat itibariyle sandıkların toplamda yüzde 50’siden veri gelmişti."

"İSTİFA ETMEME RAĞMEN GENEL BAŞKANIMIZIN RİCASIYLA GÖREVDE KALDIM"

Adıgüzel, ikinci tura kadar görevde kalmasını şöyle anlattı: 

“Ben istifa etmiş olmama rağmen genel başkanımızın ricasıyla oradaydım. Benden rica etti, ‘Görevi sürdürmenizi istiyorum’ dedi. 28 Mayıs’ı da bu arkadaşlarımızla birlikte yaptık. Hatta mükemmel yaptığımız halde neden bu cezayı aldık?”

"KILIÇDAROĞLU OCAK AYINDAKİ ANKETLERDE GERİDEYDİ"

Adıgüzel ayrıca, ocak ayında CHP’nin yaptırdığı anketlerde Kılıçdaroğlu’nun geride çıktığını, bunun MYK’da tartışıldığını ve itirazlar olmasına rağmen görmezden gelindiğini söyledi. Seçim sonuçlarının ocak ayındaki anketlere benzer biçimde geldiğini dile getiren Adıgüzel, partisinin aday belirleme yönteminin hatalı olduğunu söyledi.

"GENEL BAŞKANIMIZ HİÇBİR SORUMLULUĞU YOKMUŞ GİBİ DAVRANIYOR"

İlk turdaki sonuçların ardından "günah keçisi ilan edildiğini" söyleyen Adıgüzel, "Genel başkanımız hiçbir sorumluluğu yokmuş gibi davranıyor" dedi. 

"En önemlisi 'Eğer bir eksiklik varsa, ben genel başkan yardımcısı koltuğunda oturursam buradaki incelemeler yeteri kadar objektif yapılamaz' sorumluluğuyla bu adımı atmıştım. Fakat görüyorum ki bugün sayın genel başkanımız dahil kimse bu eleştirileri kabul etmiyor ve hiçbir sorumluluğu yokmuş gibi davranıyor. Sanki kampanya süreci mükemmel yönetilmiş, ittifak çalışmaları mükemmel yapılmış, adaylar mükemmel belirlenmiş; hiçbir sorun yokmuş gibi hatta kaybetmedik diyecek kadar farklı yorumlara sebep olacak açıklamalar yapılıyor. Aslında gördüğüm kadarıyla bir aklanma operasyonu yürütülüyor bir taraftan ve bunun hedefine konulanlardan biri de ben olduğum için bir şeyler söylemek gerektiğini düşündüm."

"BAŞARI OLUNCA KAFTANCIOĞLU, BAŞARISIZLIK OLUNCA 'SİSTEMDE HATA VARDI'"

"Evet, biz 2019 seçimlerinde de bu sistemi kullandık, birebir aynısını. İlkokuldan bir okul önü verisi geliyor, sonra ilçeden bir veri geliyor, YSK’yla karşılaştırılıyor. Gönüllülerden veri geliyor ve sonuçta başarılı olduk. Başarıyı kim yapmış oldu? İstanbul örgütü yapmış oldu, Adana örgütü yapmış oldu, Antalya örgütü yapmış oldu. Başarı olunca Canan Kaftancıoğlu yaptı, şu ilçe başkanı yaptı, şu il başkanı yaptı. Seçim sonucunda bir başarısızlık olunca “Sistemde mi bir hata vardı, oylar mı çalındı…”

NE OLMUŞTU?

14 Mayıs seçimlerinin ardından CHP'nin 'seçim veri sisteminin doğru çalışmadığı, sonuçların partililere ve medyaya doğru aktarılmadığı' tartışması başlamış, CHP Bilişim Sistemlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, 15 Mayıs sabahı görevinden istifasını açıklamıştı.