Gelecek partisi Manisa İl Başkanı ve milletvekili adayı Nurten Onultmak, bugün basında çıkan çevre katliamı haberi üzerine açıklamada bulundu.

“ÇEVRE KATLEDİLEREK ÜRETİLEN ENERJİ, TOPRAĞIMIZDAN DAHA DEĞERLİ DEĞİLDİR”

Onultmak, Manisa’nın Kula ilçesi Narıncalı Pıtrak Mahallesi ile Sandal Mahallesi sınırları üzerinde tarım arazileri üzerine Kent Atık Geri Dönüşüm Enerji Üretim AŞ. Tarafından kurulması planlanan ‘atık düzenli depolama tesisi, çamur kurutma tesisi ve atıktan türetilmiş yakıt hazırlama tesisi’ için Manisa Valiliği Mahalli Çevre Kurulu’nun onay verdiği ve sürecin başlatıldığını belirterek şunları söyledi “Tarihiyle, jeolojik yapısıyla kültürüyle çok önemli bir ilçemiz olan Kula’da kurulması planlanan atık yönetim tesisinin tam bir çevre katliamıdır. Tesiste sanayi bölgelerinden toplanan deri ve plastik atıklar ve kimyasal atıkların yakılacağı ve elektrik üretileceği ifade ediliyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi’nin olumsuz görüş raporu sunmasına rağmen proje onaylanmış. Yeşilin ortasına kurulacak olan bu tesisten elde edilecek olan enerji, havamızdan, suyumuzdan, toprağımızdan ve yaşamımızdan daha değerli değildir. Bu katliama izin veren bakanlık ve Manisa Valiliği derhal projeyi iptal etmelidir”dedi.

Kaynak: Vegazete

#Seçim2023 Yerel Medya Koordinasyonu

“KATLİAM PROJESİNİN İPTAL EDİLMESİ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİM”

Öte yandan bakanlığın siyasi baskılar nedeniyle bu katliama izin verdiği iddialarına da değinen Onultmak, “Haberde yer alan iddialara göre projenin Ankara ayağını, şirket yönetimiyle yakın olduğu bilinen Manisalı üst düzey bir milletvekili takip ediyormuş. Öyle ise durum çok daha vahimdir. Seçime günler kala yangından mal kaçırır gibi projeyi oldu bittiye getirmek, katliama göz yummaktır. Bugün iptal etmeseler bile seçimden sonra iktidarın değişmesiyle birlikte yapılmak istenen bu çevre katliamının takipçisi olacak ve iptal edilmesi için elimden gelenS mücadeleyi vereceğim.”